marți, 19 martie, 2024

Peste un sfert dintre agentii economici controlati au fost amendati pentru nerespectarea masurilor de protectie impotriva COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Peste un sfert dintre societăţile comerciale verificate într-o singură zi au fost descoperite cu nereguli privind măsurile de protecţie sanitară în vederea limitării Covid-19 şi amendate, informează, luni, IPJ Dâmboviţa.

"În ultimele 24 de ore, echipaje mixte au efectuat controale la 107 societăţi comerciale, iar pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecţie individuală, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale", precizează IPJ Dâmboviţa, potrivit agerpres.ro.

Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru nereguli în privinţa circulaţiei pe drumurile publice au fost aplicate 106 sancţiuni.

Controalele au vizat zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile, ştrandurile şi terasele. Printre priorităţile echipelor de verificare a fost şi transportul în comun.

"La activităţile desfăşurate au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului. Siguranţa şi sănătatea tuturor cetăţenilor reprezintă una dintre priorităţile instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice, astfel că forţele de ordine vor fi, în această perioadă, permanent, la datorie pentru verificarea respectării prevederilor legale impuse în perioada stării de alertă", mai informează IPJ Dâmboviţa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img