vineri, 19 aprilie, 2024

Pestele miraculos care iti curata vasele de sange de colesterol

Distribuie:

Publicat:

Scrumbia de Dunare (Alosa pontica) este considerata de cativa cercetatori romani un peste miracol, care ofera 100% sanatate. A fost constatat stiintific de specialisti in domeniu, de doua ori, ca acest micut peste este un aliment-dietetic care ajuta la scaderea colesterolului.

Prima data in 1989, la Institutul de Cercetari Alimentare, condus de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a doua oara la Institutul de Boli de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, unde a fost realizat un studiu clinic si intocmit un raport, semnat de prof. dr. Constantin Ionescu-Targoviste – diabetolog renumit si director al institutului pe atunci – si de dr. Eugenia Farcasiu.

Scrumbia de Dunare este cel mai gras peste din lume, raportat la marimea sa, continutul de grasimi al muschilor sai fiind de peste 36%. Grasimea scrumbiei de Dunare este formata din acizi grasi polinesaturati. Daca este consumata intr-o cura, in combinatie cu un amestec de uleiuri special presate la rece – ulei de germeni de porumb, germeni de grau si din armurariu, ajuta la curatarea grasimilor depuse pe vasele de sange si astfel se imbunatatesc functiile inimii, si se previne infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.

Secretul scrumbiei de Dunare

Secretul acestui miraculos peste consta in schimbarea metabolismului din momentul intrarii din apa sarata a Marii Negre in apa dulce a Dunarii pentru a-si depune icrele. Studiile realizate au relevat ca si in organismul uman se produce acelasi proces de inversare al metabolismului, daca scrumbia de Dunare consumata de om este recoltata exact in timpul migrarii, cand isi schimba metabolismul, sortata si procesata foarte repede, in maxim 24 de ore, pentru a-si pastra calitatile – grasimile nesaturate pe care le contine au exact atunci un maximum de principii active.

Trebuie consumata timp de 3 saptamani, timp in care, in afara de scrumbie se mananca doar legume si fructe, pentru aportul de vitamine. Cura era recomandata persoanelor cu diabet de tip B, celor supraponderale, cu probleme cardiace.

Peste migrator din Marea Neagra, care poate fi gasit si in lacurile Razelm si Sinoe, scrumbia de Dunare migreaza din Marea Neagra in Dunare in intervalul martie-mai. Migrarea incepe in martie, in aprilie ajunge in Dunare, iar in luna mai incepe reproducerea. Scrumbiile urca pe Dunare in bancuri, femelele pot depune intre 15.000 si 150.000 de icre, care sunt duse de curenti spre gurile de varsare ale fluviului, timp in care se produce eclozarea.

Scrumbia de Dunare este foarte buna pentru sanatate, poate fi consumata proaspata sau preparata: uscata, afumata, in saramura, in conserve.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img