joi, 18 aprilie, 2024

Petcu: La ora actuală, suntem în grafic cu stocurile de electricitate şi gaze; nu sunt probleme la alimentarea cu energie

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, miercuri, că, în această perioadă, nu sunt probleme în privinţa alimentării cu energie, iar aprovizionarea cu electricitate şi gaze este "în grafic".

"Ieri (marţi – n.r.) s-a desfăşurat o şedinţă în Comandamentul de iarnă din dispeceratul energetic naţional. Până la momentul acelei analize, nu a fost niciun fel de problemă. Sunt pregătite echipele de intervenţie, dacă va fi cazul de intervenţii la deconectări", a afirmat Petcu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că sunt stocuri suplimentare de electricitate şi gaze datorită condiţiilor meteo favorabile de până acum.

"Pe partea de aprovizionare cu electricitate şi gaze, la ora actuală suntem în grafic cu stocurile. Chiar putem să spunem că, spre deosebire de ce am estimat că o să consumăm, avem stocuri suplimentare datorită condiţiilor meteo favorabile din această perioadă. Dacă vor fi probleme, vom colabora în continuare cu Ministerul de Interne, cu Ministerul Transporturilor, pentru rezolvarea şi remedierea oricăror situaţii", a adăugat Petcu.

 

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img