sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pete roșii pe nas – acnee, cancer de piele, boli de ficat și alte cauze ale acestui simptom

Distribuie:

Publicat:

Dacă observi pete roșii pe nas sau în altă zonă a feței care nu trec de la sine, ar fi bine să mergi la medic pentru a afla cauza. Uneori, aceste pete roșii pe nas pot fi consecința acneei. Alteori însă, pot semnala o afecțiune mai gravă, cum este melanomul.

Sub nicio formă nu agresa petele cu diverse soluții sau instrumente. Și nici să le acoperi cu machiaj nu este indicat!

Din fericire, astfel de pete roșii pe nas sunt ușor de observat. Iar acest lucru poate crește probabilitatea de a le vindeca eficient, dacă urmezi un tratament corect.

Află mai jos de ce apar petele roșii pe nas, ce alte simptome poți avea dacă afecțiunea este una severă și când e cazul să te adresezi medicului.

10 motive pentru care îți apar pete roșii pe nas

Acnee, deshidratare, arsuri solare

Pielea de pe vârful nasului este mai groasă și conține mai mulți pori care secretă sebum, fiind, de altfel, zona cea mai predispusă la apariția coșurilor.

În schimb, podul nazal și părțile laterale ale nasului sunt acoperite cu piele mai subțire, care nu este la fel de populată cu glande sebacee. De aceea, atunci când apar coșuri în această regiune, este foarte posibil să rămână mici pete roșii pe nas care fie trec de la sine în 1-2 săptămâni, fie necesită intervenție laser.

Petele roșii pe nas pot apărea și din cauza deshidratării sau a arsurilor solare. Însă acestea trec de obicei fără intervenție medicală, odată cu regenerarea pielii.

Carcinomul bazocelular și melanomul

Acest tip de cancer apare cu precădere la persoanele cu tenul foarte deschis la culoare, cu ochi albaștri sau verzi și care au multe alunițe pe corp. De asemenea, expunerea frecventă la soare fără cremă de protecție crește riscul de a dezvolta carcinom bazocelular.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img