vineri, 29 martie, 2024

Petele prezente pe suprafata cazii pot fi indepartate cu ajutorul unor ingrediente din casa ta. Iata care sunt acestea

Distribuie:

Publicat:

cada patata va inrautati aspectul intregii bai, insa in ciuda faptului ca nu poti mentine intotdeauna cada perfect curata, ai totusi posibilitatea sa o cureti si sa o faci sa arate ca noua. Pe langa curatarea periodica, trebuie sa stii ca orice cada are nevoie de o curatare intensiva, de preferat cu produse profesionale, in functie si de gravitatea petelor existente.

Bicarbonatul de sodiu

Petele vechi prezente pe cada pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul bicarbonatului alimentar. Amesteca o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen, aplica solutia rezultata pe cada si lasa sa actioneze timp de 40 de minute, dupa care sterge cu o carpa moale.

Daca intreaga cada este patata, ar fi bine sa adaugi o cantitate mai mare de solutie intr-un tub cu pulverizator si sa o imprastii apoi pe toata suprafata cazii.

La final, cada se clateste cu apa calda din belsug.

Otet

Umple cada cu apa fierbinte si adauga in ea 3 litri de otet si 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasa cada in acest fel timp de 3-4 ore, dupa care lasa apa sa se scurga si sterge bine cu un burete inmuiat in detergent de vase sau chiar de rufe. Vei vedea cum cada va fi mai curata si mai alba ca niciodata. In plus, otetul dezinfecteaza, iar in aceste cateva ore ea va fi perfect curata si dezinfectata.

Daca nu te incanta varianta in care trebuie sa umpli cada cu apa fierbinte, poti pulveriza cantitati mari de otet pe suprafata cazii, dar nu inainte de a pune capacul pentru a evita ca acesta sa se scurga, dupa care se spala cu o carpa si apa calda.

De asemenea, este recomandat sa tii in baie un tub cu pulverizator plin cu otet si sa imprastii solutia pe cada, dupa fiecare utilizare. Este adevarat ca mirosul este destul de intepator, insa poti fii sigura ca in aer nu vor mai exista bacterii, iar mucegaiul nu va avea nicio sansa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img