News Flash:

Petitie pentru redeschiderea unui spital din judetul Vaslui

13 Februarie 2017
8614 Vizualizari | 2 Comentarii
Aproximativ 400 de cetateni au semnat o petitie online pentru redeschiderea Spitalului Orasenesc Negresti, inchis in anul 2011, in urma unei decizii a Guvernului Emil Boc. “Faptul ca nu am reusit redeschiderea spitalului, cu toate ca oamenii cer permanent acest lucru, este principal nerealizare a mea, ca primar. Am incercat tot felul de solutii. Primaria nu dispune de fondurile necesare pentru redeschiderea unitatii si asigurarea cheltuielilor de functionare. Am luat in calcul redeschiderea ca sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta, am purtat discutii cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, in vederea preluarii spitalului, s-a incercat concesionarea, insa nimic nu s-a concretizat”, a declarat primarul orasului Negresti, Vasile Voicu.

Spitalul Orasenesc Negresti a fost inchis in anul 2011. Consiliul Local de atunci a decis concesionarea unitatii medicale pe o perioada de 15 ani catre o firma din Bucuresti, despre care actuala conducere a primariei a sustinut ca nu a respectat termenii contractuali. Ulterior a urmat un proces care a fost tergiversat si apoi suspendat. Dupa ce Tribunalul Vaslui a decis suspendarea procesului, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au hotarat repunerea pe rol a procesului dintre Primaria Negresti si firma din Bucuresti, pentru castigarea dreptului de folosinta privind spitalul. In final, Primaria Negresti a avut castig de cauza.

Intre timp, fostul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi, medicul chirurg Iulian Serban, a deschis la Negresti un centru medical privat, care face doar internari de zi, cazurile grave fiind directionate catre Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Iulian Serban a spus, la momentul deschiderii centrului medical, ca eventuala redeschidere a spitalului public nu ar reprezenta „un pericol”.

Modernizat inainte de inchidere, spitalul din Negresti s-a deteriorat vizibil din 2011 pana in prezent, iar autoritatile judetene au atras atentia cu privire la faptul ca din unitatea sanitara au disparut echipamente medicale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Violeta Nazare  | #4905
Petitia va damane online pâna cand vom avea mii de semnaturi.
Preotii incaseaza si de pe vii si de pe morti.
Este forte ciudat ca nu mai exista spital, este evident ca oamenii au nevoie de asistenta medicala aproape. Vasluiul e la 30 de km ,Iaşiul la 50. Primarul stie ce are de facut, îi doresc sa nu aibā nevoie de doctor noaptea si sā nu ajungā in timp la Vaslui! Cu tot CAS-ul pe care il plateste el si toti cei ce au nevoie de spital in caz de urgentā.
OTEL MARIA  | #4911
AVEM UN ORAS BINE INGRIJIT ,INTRETINUT ...DAR CETATENII ,LOCUITORI ACESTUI ORAS ,SUNT DEZAMAGITI NESPUS ,CA TRECE TIMPUL SI O DORINTA DE ANI MULTI ,NU SE IMPLINESTE -REDESCHIDEREA SPITALULUI ORASENESC NEGRESTI VS...PROMISIUNI SUNT NENUMARATE ,DE REDESCHIDEREA LUI ,DOAR ATAT...VA RUGAM DIN SUFLET ,DRAGILOR ,SA NU LUNGITI TIMPUL DE ASTEPTARE ,CA SE ADANCESC SUFERINTELE NOASTRE SI NU MAI AVEM SPERANTA DE A REVEDEA DESCHIS ACEST SPITAL ,SALVATOR DE VIETI AMARATE SI BOLNAVE ...FIETI-VA MILA DE NOI ,UMILII CETATENI ,DIN NEGRESTI SI PERIFERIILE ORASULUI...DOAR SPERANTA NE-A MAI RAMAS FIDELA SI INCURAJATOARE !
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1073 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043957 (s)