vineri, 29 martie, 2024

Petre Roman, speriat de gandul ca ar putea ajunge la puscarie: “Eram sa-mi pierd viata. Am fost in situatia de a fi chiar tinta”

Distribuie:

Publicat:

Petre Roman a reactionat la solicitarea lui Augustin Lazar, procuror general al Romaniei, de urmarire penala a sa, adresata presedintelui Klaus Iohannis. 

”Nu am fost instiintat. Aceasta cerere de urmarire penala ma gaseste in situatia de a fi revoltat. Sunt uluit de aceasta chestiune. Era sa-mi pierd viata la baricada, nu am avut niciun fel de implicare, de nicio natura, de niciun fel, cu ce s-a intamplat in zilele aceea. Am fost in situatia de a fi chiar tinta. Aceasta cerere o cred absurda. Nu stiu ce sa cred.” a spus Petre Roman la Antena 3. 

”Sunt foarte, foarte suparat”

El a adaugat ca a fost de doua ori in fata procurorilor: ”Am depus o lunga marturie si parea ca lucrurile sunt lamurite. Ce se intampla acum ma surprinde. Nu inteleg. Nu gasesc niciun capat de motivatie pentru aceasta chestiune. Eu credeam ca interventia mea de la televiziune din acel moment era pentru a linisti oameni, situatia, parea foarte periculoasa si s-a si dovedit. Nu aveam niciun fel de functie. Am devenit prim-ministru in 27 decembrie, nu inainte. Sunt foarte, foarte suparat. Chiar daca lucrurile or sa se dovedeasca asa cum sunt, creeaza o situatia asupra mea ceea ce se intampla acum.” 

”De ce nu sunt cercetati penale cei care detineau atunci functii in armata? Ce legatura am eu cu armata. E o lipsa de logica totala” a mai subliniat Petre Roman. 

”Imi creeaza sentimentul ca avem de-a face cu o manipulare. Eu eram profesor la universitate. Era sa-mi pierd viata acolo” a mai spus Petre Roman. El se intreaba in ce fel ar fi putut sa manipuleze. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img