vineri, 29 martie, 2024

Petrecere in strada, ‘sparta’ de politie: S-a intervenit cu tunuri cu apa si gloante de cauciuc

Distribuie:

Publicat:

Poliţia din capitala elveţiană Berna a intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi substanţe iritante pentru a dispersa o petrecere de stradă neautorizată şi a împiedica respectivul cortegiu să se deplaseze în centrul oraşului, transmite AFP, citând un comunicat al poliţiei şi informaţii de presă, potrivit AGERPRES.

Mai multe sute de persoane, în marea majoritate tineri, s-au adunat sâmbătă seara în nord-estul Bernei în jurul unor maşini din care se auzea muzică, şi cu bannere pentru un 'carnaval de stradă', potrivit comunicatului poliţiei şi imaginilor difuzate de site-ul aurka.com.

După ce participanţii au început să plece în cortegiu spre centrul capitalei şi au aruncat 'sticle şi pietre' asupra forţelor de ordine, acestea au intervenit.

Tinerii 'au ridicat baricade, le-au dat foc şi au aprins numeroase dispozitive pirotehnice', precizează comunicatul poliţiei.

'După mai multe somaţii, au fost utilizate tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi substanţe iritante pentru a împiedica acest cortegiu să ajungă în centrul oraşului, pentru protejarea forţelor de intervenţie şi pentru a se evita noi distrugeri', adaugă acelaşi comunicat.

Poliţia mai precizează că a procedat la 'mai multe zeci de controale de identitate'.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img