News Flash:

Petrica Ramascanu - patronul husean cu angajari fictive si someri inventati-FOTO

13 Februarie 2015
5210 Vizualizari | 2 Comentarii
Un afacerist husean in varsta de patruzeci de ani, administrator al unei societati comerciale cu profil agricol,este trimis in judecata, acesta fiind acuzat de catre procurorii huseni ca a facut angajari fictive in randul persoanelor de peste 45 de ani, pentru a beneficia de subventia primita de la statul roman.

Directia Nationala Anticoruptie,ancheteaza zeci de patroni din judetul Vaslui care in perioada 2010 - 2012 ar fi angajat fictiv peste 500 de persoane, pentru a incasa ilegal subventii de la stat.

Huseanul Petrica Ramascanu va fi judecat sub acuzatia de fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiune de inselaciune. Acesta este acuzat de procurorii ca in decursul a doi ani  a incasat o suma de peste 35.000 de lei cu titlul de subventii. Acesta proceda foarte simplu : angaja fictiv persoane, care ulterior au beneficiat ilegal de indemnizatii de somaj.Din aceasta afacere, STATUL ROMAN fiind inselat de doua ori: o data platind indemnizatii pentru angajati care figurau doar pe hartie, iar apoi platind indemnizatie de somaj acestora, fara sa fi muncit macar vreo clipa in ultimele luni, asa cum prevede legea.

Potrivit procurorilor huseni, in perioada 2010-2012, PETRICA RAMASCANU, in calitate de administrator al societatii SC AGROXRAI SRL, a recrutat mai multe persoane din randul celor sarmani promitandu-le ca va avea grija ca acestia sa primeasca indemnizatie de somaj si angajandu-i la firma sa” . "Dupa ce coinculpatii si-au dat acordul, s-au deplasat impreuna cu inculpatul Ramascanu Petrica la sediul Oficiului Fortelor de Munca Husi, unde au completat o declaratie din care rezulta ca se afla in cautarea unui loc de munca. Ulterior, acestia au predat actele de identitate inculpatului Ramascanu, in vederea incheierii contractelor de munca.", se arata in rechizitoriul procurorilor huseni.

Pe numele a sase persoane au fost intocmite contracte de munca, PETRICA RAMASCANU semnand ulterior in locul angajatiilor in registrul de evidenta, ca mai apoi sa faca toate demersurile necesare la AGENTIA  pentru OCUPAREA FORTEI de MUNCA Husi,solicitand cu buna credinta acordarea de subventii, primind lunar, pentru fiecare persoana, suma de 500 de lei.

"Subventiile erau acordate lunar, iar inculpatul intocmea, in numele societatii, cate un tabel nominal unde erau trecute persoanele, numarul orelor efectiv lucrate, suma cuvenita pentru timpul efectiv lucrat si sumele platite pentru luna anterioara, pontajul lunar si statele de plata cu semnaturile in fals ale acestor persoane. Dupa avizarea acestei documentatii, i se acordau subventii si pentru luna urmatoare. In aceasta modalitate, inculpatul a intocmit documentatia pentru perioada mai 2010 -octombrie 2012 si a beneficiat ilegal de subventii, din partea statului, care se ridicau la suma de 33.024 lei.", explica procurorii in rechizitoriu.

Printre cei care au purces la angajari fictive se numara si administratorul SC Autorom SRL Husi, Teodor Catargiu, sotul consilierului local din Husi,fosta PDL-actual PSD- Liliana Catargiu. La finalul cercetarilor, procurorii au dispus renuntarea la urmarirea penala si trimiterea in judecata in cazul sau, desi impotriva sa fusese inceputa urmarirea penala pentru instigare la fals si participatiune improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit autoritatilor, aceasta metoda de inselaciune nu ar fi fost posibila fara sprijinul functionarilor din cadrul ALOFM Husi si ITM Husi. Dupa izbucnirea scandalului, atat sefa ALOFM, cat si cea a ITM, au parasit functiile.

Conform unor surse judiciare, peste 500 de someri din zona Husului au beneficiat de indemnizatii ilegale, prejudiciul apropiindu-se de 2.000.0000 lei.

petrica ramascanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.064148 (s)