marți, 19 martie, 2024

Piata smartphone-urilor a crescut cu 24% in primul trimestru

Distribuie:

Publicat:

 

Primul trimestru din 2021 a adus pieţei de de smartphone-uri cea mai mare creştere din ultimii 6 ani, după un 2020 cu rezultate foarte slabe, din cauza pandemiei, potrivit news.ro.

În primul trimestru al acestui an au fost vândute 340 de milioane de smartphone-uri, conform numărătorilor făcute de Strategy Analytics. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea este de 24% – cea mai mare creştere trimestrială din 2015.

În fruntea valului s-a aflat China, unde s-au vândut 94 de milioane de unităţi. China este regiunea cu cea mai mare creştere în primul trimestru, având 35% în plus faţă de anul anterior.

Cei mai importanţi producători rămân, în ordine, Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo şi Vivo. Aceştia şi-au crescut cota comună de piaţă de la 71% în urmă cu un an, la 76%.

Asta pentru că marii producători de smartphone-uri nu au fost afectaţi (încă) de criza de cipuri, având stocuri suficiente. Problemele sunt la nivelul producătorilor mai mici, care vor avea mai mult de suferit de pe urma crizei de componente.

Cu 77 de milioane de unităţi livrate şi o cotă de piaţă de 23%, Samsung rămâne liderul de pieţei. Producătorul coreean este urma de Apple, care a vândut 39 de milioane de iPhone-uri şi are 17% din piaţă.

Ultimele trei locuri din top 5 sunt ocupate de trei companii chineze, Xiaomi, Oppo şi Vivo. Cele trei au profitat de revenirea în forţă a pieţei chineze şi înregistrează creşteri anuale cuprinse între 68% şi 85%. Xiaomi are o cotă de piaţă mai mică cu doar 2% decât Apple.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img