sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Piata telefoanelor mobile este in declin: LG raporteaza scaderi semnificative la vanzarile de smart-phone-uri

Distribuie:

Publicat:

Profitul LG Electronics Inc a scăzut cu aproximativ 19% sub estimări, în primul trimestru al anului, informează Reuters, potrivit mediafax.

Al doilea cel mai mare producător de televizoare din lume, după Samsung Electronics, a estimat un profit de 899,6 miliarde woni (echivalentul a 792,77 milioane de dolari) pentru perioada ianuarie-martie, o scădere majoră față de valorile înregistrate în anul precedent.

LG nu a dezvăluit detalii suplimentare despre operațiunile din primul trimestru și urmează să își anunțe rezultatele la sfârșitul lunii aprilie.

„Principalul competitor al LG, Samsung, a redus recent prețurile televizoarelor comercializate, în încercarea de a crea avantaj competitiv, în condițiile în care producătorii chinezi au înregistrat scăderi la nivelul veniturilor”, a declarat Park Sung-soon, analist la BNK Securities.

Analiștii și-au format, de asemenea, o imagine clară asupra domeniului axat pe producția de smartphone-uri a LG și se așteaptă ca aceasta să continue să genereze pierderi.

LG a deținut o cotă de 3% din piața mondială a smartphone-urilor anul trecut, potrivit unui raport al companiei Market Tracker Counterpoint Research. Compania intenționează să lanseze smartphone-ul cu tehnologie 5G, în Coreea de Sud, în cursul acestei luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img