joi, 25 aprilie, 2024

Picioare umflate si durere la fiecare pas? De ce boli ar putea fi vorba si cum pot fi combatute

Distribuie:

Publicat:

Senzaţia de picioare grele, durerea la mers şi edemul de la nivelul picioarelor, adică umflarea ţesuturilor – vorbim despre cele trei mari neplăceri întâlnite la nivelul membrelor inferioare. Cum le combateţi?

Mai întâi cu un diagnostic corect, apoi cu ajustări în stilul de viaţă. La modul general, sportul şi apa din belşug vă fac să vă simţiţi ca un fulg. Şi, de ce nu, să aveţi picioare suple, tonifiate, aşa cum au vedetele care trag din greu pentru asta.

Afecțiunile venoase pot sta la baza senzației de picioare umflate și grele

Senzaţia de picioare umflate și grele – iată ce trădează prezenţa afecţiunilor venoase. Venele sunt vase care transportă sângele neoxigent dinspre ţesuturi spre inimă. Aşadar, în interiorul lor, lichidul vital circulă împotriva gravitaţiei!

Acest simptom apare mai des la persoane supraponderale, sedentare sau după sarcini care au solicitat întreg sistemul venos.

Haideţi să ne imaginăm ce se întâmplă în interiorul venelor care produc disconfort!

Acestea prezintă un sistem de valvule – imaginaţi-vă un cuib de rândunică – ce se închide şi care împiedică sângele să stagneze în picioare. Când valvulele nu mai funcţionează bine, apare senzaţia de picioare umflate și grele, potrivit csid.ro.

Pot apărea şi varice sau, în exteriorul pielii, inesteticele capilare violacee. Senzaţia de picioare umflate și grele apare odată cu o mărire vizibilă de volum a gambelor, cu o îngroşare a gleznelor sau a genunchilor, dar poate apărea şi în absenţa acestei staze (stagnări) limfatice.

Căldura poate accentua simptomul, la fel și frigul excesiv. În toate aceste cazuri, solicitaţi sfatul unui medic de chirurgie vasculară, iar un exerciţiu excelent pentru fiecare seară este să staţi pe o canapea cu picioarele mai sus decât inima.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img