joi, 28 martie, 2024

Picioarele umflate tratate naturist

Distribuie:

Publicat:

Odata cu vara si temperaturile ridicate, tot mai multe femei se confrunta cu picioarele umflate (uneori si mainile), senzatia de picioare grele (in special la sfarsitul zilei).
Aceasta retentie de lichide – edemul, poate sa apara inclusiv la persoane sanatoase, la care caldura provoca vasodilatatie si staza limfatica sau la cele care prezinta un anumit grad de insuficienta venoasa, la care apare si senzatia de arsura, furnicaturi, amorteli la nivelul picioarelor.

Masuri simple, dar eficiente
– Nu petreceti multe ore in pozitie sezanda, la fiecare 1-2 ore ridicati-va si faceti cateva miscari (mers pe varfuri, pe calcaie sau miscati gleznele chiar in pozitie sezanda).

– Nu stati picior peste picior; faceti miscare in fiecare zi (mers jos, inot, bicicleta).

– Evitati imbracamintea si sosetele stramte, pantofii ingusti si tocurile inalte, mai ales in perioada verii.

– Nu faceti bai prelungite cu apa fierbinte; faceti dusuri scotiene (apa calda alternativ cu rece).

– Incercati sa renuntati la o alimentatie bogata in sare, grasimi si carbohidrati (in special mancarurile tip fast food si semipreparatele bogate in grasimi si sare, ca si produsele patiserie si dulciurile concentrate din comert), care determina retinerea apei in organism.

In schimb, aveti grija sa includeti alimente bogate in vitamine (vitamina PP, E, C), minerale (potasiu), antioxidanti, care favorizeaza eliminarea apei din tesuturi: fructe, legume proaspete, peste (somon, sardine, ton, cod, halibut): sucuri naturale (afine, citrice, ananas, sucul si apa de cocos, patrunjel, telina).

– Hidratati-va corespunzator. Este gresita atitudinea celor care spera ca prin reducerea aportului de lichide se va diminua edemele, efectul este exact invers. Lichidele trebuie consumate cu inghitituri mici pentru a fi mai usor asimilate de organism.

Atentie! Nu toate lichidele va hidrateaza. Cafeaua, alcoolul, bauturile energizante sintetice va deshidrateaza!

Ceaiul de patrunjel, remediu eficient pentru picioare umflate. Vezi cum trebuie sa il prepari

Remedii naturiste pentru picioare umflate
Aceste sfaturi le puteti asocia cu un tratament personalizat recomandat de un fitoterapeut. De regula, sunt folosite extracte naturale din plante cu efect vasoprotector, vasodilatator, antiinflamator si diuretic, care favorizeaza microcirculatia locala: strugurii ursului, urzica, papadie, sulfina galbena, ienupar, mesteacan, ginkgo biloba; extract de citrice, de fructe de padure, extract de strugure (resveratrol), extract castane.

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competente in apifitoterapie, biorezonanta, iridologie recomanda:
– utilizarea gemoterapiei combinate – extract macese, castan, gingko biloba, scoarta lamaie, timp de 2-3 luni. Aceste tratamente pot fi asociate cu:

– masaje locale usoare, in sens ascendant, la nivelul picioarelor, cu creme si geluri care contin plante cu actiune vasoprotectoare care ajuta la diminuarea stazei venoase si ameliorarea mirculatiei periferice: castan, sulfina, musetel, arnica, coada-soricelului, salvie, urzica, spanz.

– sedinte de drenaj limfatic manual, 2-3/saptamana, timp de 3-4 saptamani si reflexoterapie, care are efecte rapide si de durata, inlaturand senzatia de picioare grele, diminuand edemele de la nivel periferic si stimuland circulatia la acest nivel (cure de 10-12 sedinte, 1 pe zi sau 1 la 2 zile).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img