vineri, 19 aprilie, 2024

Piele aspra din cauza frigului? Solutii care te ajuta sa previi sau sa tratezi problema

Distribuie:

Publicat:

Piele aspră, uscată, de parca „te-ar ține” – vă sună cunoscut? Pentru a nu ne compromite frumusețea și sănătatea tegumentelor, femei, bărbați, persoane cu probleme speciale ale pielii, dar și cele care răcesc des, cu toții trebuie să ne asigurăm că ne îngrijim corect în lunile reci.

Iarna se dă parcă o comandă generală de „uscare și înăsprire a pielii” și asta observăm cel mai bine pe pielea de pe gambe, de care trebuie să avem grijă mai mult parcă decât vara. Un motiv în plus pentru a folosi geluri de duș cât mai delicate, hidratante.

Pielea de pe corp se usucă mai tare în timpul iernii

Înainte de a ne îmbrăca, este bine să ungem foarte bine pielea corpului cu cremă, printr-un automasaj blând. În felul acesta, ne protejăm împotriva unor probleme estetice, cum ar fi vergeturile, de exemplu, mai ales dacă știți că aveți neplăcutul obicei de a mai lua câteva kilograme în plus peste iarnă.

Tot în această perioadă, suntem tentați să petrecem mai mult timp sub duș, pentru a ne încălzi, însă o expunere prea lungă la temperaturi crescute usucă și mai mult pielea, favorizând descuamarea. De aceea, cremele de duș trebuie să fie mult mai blânde, eventual să conțină un complex activ de hidratare.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img