sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pietele bursiere internationale inregistraza a treia zi la rand de scadere, pe fondul discutiilor comerciale dintre SUA si China

Distribuie:

Publicat:

Piețele bursiere internaționale inregistrază a treia zi la rând de scădere, pe fondul reducerii optimismului legat de convorbirile comerciale dintre SUA și China, a încheierii fără un acord a întâlnirii dintre Donald Trump și Kim Jong Un, precum și a datelor economice nefavorabile venite din China, scrie Mediafax.

Yenul și francul elvețian, ambele monede de refugiu, au crescut după ce a apărut informația că intâlnirea dintre președintele amercian și liderul nord-coreean din Hanoi nu va duce la semnarea unei înțelegeri privind denuclearizarea peninsulei coreene.

Bursele europene în schimb nu au primit veștile foarte bine, indicele pan-european Stoxx 600 căzând cu mai mult de jumătate de procent.

La Londra indicele FTSE 100 arăta, la ora transmiterii știrii, un minus de 0,7%, iar indicii de la Amsterdam, Paris, Frankfurt și Madrid erau în roșu.

Reculul piețelor europene vine după căderea de pe piețele asiatice, cu indicele Shanghai Composite în scădere cu 0,7%.

Problemele dintre SUA și China sunt "prea grave" pentru a fi rezolvate doar cu promisiuni venite de la Beijing pentru cumpărarea mai multor bunuri din America, și orice acord între cele două țări trebuie să includă o modalitate de a se asigura că angajamentele sunt îndeplinite, a declarat miercuri reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer.

Lighthizer a declarat că United States Trade Representative (USTR) ia măsurile legale necesare pentru a pune în aplicare decizia președintelui Trump de a întârzia majorarea tarifelor pentru mărfuri din China în valoare de peste 200 miliarde dolari, programată vineri. USTR a clarificat mai târziu, într-o declarație, că nu a renunțat la ideea creșterii tarifelor la 25% de la 10%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img