vineri, 29 martie, 2024

Pieton aacidentat grav la Barlad.Victima se afla in coma de gradul 3

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, pe D.E. 581, pe raza localității Bădeana, comuna Tutova, a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală gravă a unui pieton.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au efectuat cercetarea la fața locului și au stabilit primele date referitoare la împrejurările producerii accidentului. A. Marian, în vârstă de 48 ani, din comuna Tutova, a condus un autoturism din direcția Bădeana către Bârlad, iar la un moment dat a acroșat o femeie, în vârstă de 81 ani, domiciliată în localitatea Bădeana, comuna Tutova, care se angajase în traversarea drumului fără să se asigure.  Victima a fost transportată la Spitalul municipal de Urgență Bârlad unde a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral, comă gradul 3″. Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că acesta nu consumase băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite. Poliţiştii recomandă pietonilor: – traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic: – acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora. – în intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img