joi, 28 martie, 2024

Pieton accidentat mortal pe raza comunei vasluiene ZORLENI

Distribuie:

Publicat:

Luni,2 mai, pe raza comunei Zorleni, a avut loc un accident de circulatie in urma caruia un pieton a decedat. Din primele cercetari, s-a stabilit faptul ca victima se deplasa in mod neregulamentar pe partea carosabila.

In noaptea de 02/03.05.2016, am fost sesizati prin apelul unic de urgenta 112 despre producerea unui accident de circulatie pe raza comunei Zorleni.

Politistii Biroului Drumuri Nationale si Europene au efectuat cercetari la locul producerii accidentului si au stabilit urmatoarele:

In timp ce T. Costel, de 59 de ani, din comuna Zorleni, se deplasa cu autoturismul pe D.E 581, pe raza localitatii Simila, a accidentat un barbat, de 48 ani, din comuna Zorleni care se deplasa in calitate de pieton pe mijlocul drumului public. Cadrele medicale sosite la locul accidentului au constatat decesul barbatului.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Pentru prevenirea implicarii in astfel de accidente rutiere, Politia recomanda pietonilor:

    Evitati sa circulati pe partea carosabila! Folositi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata!
    Fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!
Respectati intocmai semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor) si nu circulati pe drumurile publice daca ati consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creste semnificativ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img