joi, 28 martie, 2024

Pieton descoperit la volan, cu permis de conducere fals

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie moldovenească care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, care intenționa să ajungă în Franța.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic.

“Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză deține permis de conducere cu aceeași serie, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, dar că acesta figurează în bazele de date ca fiind reținut, întrucât persoana în cauză este cercetată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.”declara Irina Mirica din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img