vineri, 19 aprilie, 2024

”Pistruiatul” revine la actorie, dupa 46 de ani. Cum arata acum elevul lui Sergiu Nicolaescu

Distribuie:

Publicat:

Costel Baloiu n-a scapat nici acum de porecla ”Pistruiatul”, desi a jucat in celebrul film in urma cu aproape cinci decenii. Pustiul-fenomen al anilor ‘70 a suferit enorm ca nimeni nu i-a mai oferit un rol pe masura si ca a fost nevoit sa-si castige painea doar ca sofer. Click! a aflat ca, recent, el a fost distribuit in serialul „Doi soferi”, veste care ii va incanta cu siguranta pe fanii lui.

Ce repede au trecut anii! Mai ieri era un pusti pus pe sotii, in rolul lui Mihai Plesa. Toti ni-l amintim imbracat in pantaloni cu bretele si sarind gardurile mai ceva ca un sportiv de performanta, fiind implicat in miscarea ilegalista. Actorul, care a facut istorie cu seria ”Pistruiatul”, in 1973,  in regia lui Francisc Munteanu, dar care s-a afirmat si in ”Noi, cei din linia intai”, va implini 60 de ani pe 17 mai.

Schimbarea prefixului vine la pachet si cu tentanta oferta de a reveni la actorie. Costel Baloiu (59 de ani) ne-a povestit despre familie, dar si despre actualul sau loc de munca: „In acest moment supravietuiesc decent, lucrez la Ministerul Educatiei, si sunt la a treia nevasta. Am un baiat din prima casatorie, plecat in Canada, pe care nu l-am mai vazut din 1999, cand ne-a reunit Andreea Marin la „Surprize, surprize”. Nu a mai tinut legatura, nu a mai vrut el”, spune, cu tristete, Costel.

Fostul pusti minune din „Pistruiatul” zambeste insa larg, iar ochii ii stralucesc de bucurie, cand vine vorba despre revenirea la marea lui dragoste, actoria, in serialul ”Doi soferi”, sponsorizat de o firma auto: „Initial nu am vrut sa ma duc, insa este vorba despre o comedie, o parodie despre viata asta de la volan. E o echipa tanara, am inteles ca va incepe sa fie difuzat in luna august, la inceput pe Internet, iar apoi vor mai vedea. Eu pana in 1992 am facut taximetrie, apoi am facut tir pana in 2005, dupa care am lucrat la Ministerul Educatiei. Sunt coleg intr-unul dintre episoade cu actorul Cristian Simion de la Teatrul de revista «Constantin Tanase».

Nu prea tine insa  pasul cu tehnologia, fiind mai de graba de moda veche: ”Nu-mi place moda asta cu Facebook, de a-ti expune viata personala. Prefer ca ce am eu sa fie doar al meu si sa-l impart cu putinii prieteni pe care ii am. In timpul liber merg la pescuit si imi place sa gatesc. Stiu sa prepar orice, inclusiv clatite. Fac orice, de la sarmale la tocanita sau diverse retete de peste”.

Pentru Costel, cel mai bun rol a fost, de departe, cel din ”Pistruiatul”, in care a jucat alaturi de Sergiu Nicolaescu: ”Eram tare mandru sa lucrez cu el, voiam o poza ca sa le-o arat prietenilor, dar Sergiu a dorit de-abia dupa o saptamana. Era un tip perfectionist, care nu accepta greseala. Pentru tot ce a facut el pentru lumea filmului nimeni nu are dreptul sa il judece”, a mentionat actorul, in 2013, intr-un interviu pentru Antena 1.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img