vineri, 29 martie, 2024

Plajele cu risc crescut de atac al rechinilor. Locuri pe care e bine să le eviți în concediu

Distribuie:

Publicat:

Ultimul eveniment nefericit a șocat pe toată lumea, asta după ce o româncă s-a stins din viață în urma unui atac al unui rechin pe o plajă din Egipt. Câți mai mulți turiști se tem acum să mai meargă în vacanțe zonele în care aceștia trăiesc. Iată care sunt plajele cu risc crescut de a ataca rechinilor!

Două turiste au fost ucise de rechin în Egipt, iar una dintre ele este chiar româncă. Mai multe persoane se tem acum să mai meargă în vacanțe în zonele în care aceștia se află. Iată care sunt plajele cu risc crescut de atac al rechinilor!

Plajele cu risc crescut de atac al rechinilor

Potrivit unui studiu, în fiecare an se înregistrează aproximativ 100 de cazuri de atacuri de rechini asupra oamenilor. În țările africane sunt foarte multe atacuri, iar aici se înregistrează un număr destul de crescut de decese.

Cele mai multe atacuri ale rechinilor se găsesc în Australia, Africa de Sud, dar și Brazilia. Rechinii trăiesc în principal în mările calde, iar aceștia se găsesc în Marea Mediterana și aici decesele sunt înregistrate tot timpul.

Rechinii se mai găsesc și Marea Egee, Adriatică, dar și Ionică, iar în anul 2011 au avut loc 34 de cazuri în care rechinii au atacat oamenii. În Marea Roșie, acolo unde a murit în urmă cu puțin timp o româncă se înregistrează aproximativ 30 de specii de rechini.

Locul cel mai sigur este în Marea Neagră deoarece condițiile de viață nu sunt potrivite pentru aceste specii, așa că stațiunile de la Marea Neagră sunt cele mai în siguranță, motiv pentru care vă puteți bucura de vacanțe în aceste locuri.

Cum poți să eviți atacul unui rechin

Dacă te întâlnești cu un rechin este de preferat să adopți o poziție verticală și să stai în apă fără să te miști. Mișcați picioarele cât mai puțin posibil, asta pentru a nu te confunda cu o pradă. Acordați atenție rechinului și este recomandat să vă întoarceți spre el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img