News Flash:

Planta care combate durerile de spate și inflamațiile – Unde se găsește și cum se consumă

25 Ianuarie 2022
250 Vizualizari | 0 Comentarii
gheara diavolului 990x557

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) este o plantă originară din Africa de Sud utilizată ca remediu tradițional pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi artrita, febra sau indigestia.

Gheara diavolului este o plantă cu flori din familia susanului, a cărei rădăcină conține mai mulți compuși activi, în special glicozide iridoide, care au a demonstrat efecte antiinflamatorii. Unele studii sugerează că glicozidele iridoide pot avea și efecte antioxidante, ceea ce înseamnă că planta poate avea capacitatea de a îndepărta efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Din aceste motive, suplimentele cu gheara diavolului au fost studiate ca remediu potențial pentru afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita și guta și pentru reducerea durerii. Aceste suplimente se găsesc sub formă de extracte concentrate și capsule, sau măcinate într-o pulbere fină. Gheara diavolului este, de asemenea, folosită ca ingredient în diferite ceaiuri de plante.

Gheara diavolului poate reduce durerile în osteoartrită

Inflamația este răspunsul natural al organismului la răni și infecții, însă, deși unele inflamații sunt necesare pentru a apăra corpul, inflamația cronică poate dăuna sănătății, fiind asociată cu bolile de inimă, diabetul și tulburările cerebrale. Există și afecțiuni caracterizate direct de inflamație, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, artrita și guta.

Gheara diavolului a fost propusă ca un remediu potențial pentru afecțiunile inflamatorii, deoarece conține compuși vegetali numiți glicozide iridoide, în special harpagozide. În studiile efectuate în eprubetă și pe animale, harpagozida a limitat răspunsurile inflamatorii.

De exemplu, un studiu¹ efectuat la șoareci a arătat că harpagozida a suprimat în mod semnificativ acțiunea citokinelor, acele molecule care susțin inflamația. Deși gheara diavolului nu a fost studiată pe larg la oameni, dovezile preliminare sugerează că poate fi un tratament alternativ pentru afecțiunile inflamatorii.

Astfel, acest supliment ar putea fi util în osteoartrită, cea mai frecventă formă de artrită la nivel mondial. Sunt necesare mai multe studii de înaltă calitate, dar cercetările actuale sugerează că gheara diavolului poate fi eficientă în reducerea durerii asociate cu această boală.

De exemplu, un studiu clinic care a implicat 122 de persoane cu osteoartrita genunchiului și șoldului a sugerat că 2.610 mg de gheara diavolului pe zi pot fi la fel de eficiente în reducerea durerii precum diacereina, un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea acestei afecțiuni. La fel, un studiu de 2 luni, la care au luat parte 42 de persoane cu osteoartrită cronică, a constatat că suplimentarea zilnică cu gheara diavolului în combinație cu curcuma și bromelina, despre care se crede că au efecte antiinflamatorii, a redus durerea în medie cu 46%.

COntinuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039082 (s)