marți, 23 aprilie, 2024

Planta care impiedica tiroida sa provoace ingrasarea

Distribuie:

Publicat:

Alga bruna (Fucus vesiculosus), denumita si iarba de mare sau varec veziculos, este o alga marina ce traieste in apele nordice ale Oceanului Atlantic si Oceanului Pacific. Alga bruna are drept constituenti principali: iodul, manitolul, mucilagii (algine), principii tonic amare, vitaminele C, B, E, ergosterol, sodiu, magneziu, calciu, fier, brom, siliciu. Acesti constituent recomanda cu succes alga bruna impotriva obezitatii (stimuleaza metabolismul bazal), celulitei. 

Una din principalele proprietati ale algei brune e cea de reglare a funcţiei tiroidei, datorita conţinutului ridicat de iod. Iodul este absorbit de tiroida din sânge, pentru a produce şi a distribui hormonii in corp. in lipsa iodului, tiroida nu funcţioneaza corect şi metabolismul incetineşte. Apare astfel ingraşarea. Algele brune joaca un rol important in prevenirea deficitului de iod.

Alga bruna se poate utiliza intern sub forma de: Decoct: 1 lingurita alga la  ceasca (fierbere 5 minute), 3-4 cesti pe zi, inainte sau intre mese; pentru combaterea obezitatii se adauga la fiecare ceasca 1 lingurita de crusin si putin anason verde. In uz extern, contra obezitatii, celulitei, se aplica cataplasme fixate pe aglomerarile de grasimi sau celulitice: / Impachetari: pudra fina de alge brune, de culoare brun-verzuie, se amesteca cu putina apa calduta; pasta rezultata se aplica atât de cald cât suporta pielea, efectul termic facilitând astfel eliberarea activelor marine din continut si patrunderea acestora in piele; se aplica pe zona dorita (abdomen, solduri, fese). 

Alga bruna contribuie la pierderea din greutate datorita proprietaţilor de stimulare a metabolismului, ajuta digestia, combate constipaţia şi balonarea, scade nivelul colesterolului ‘’rau’’ şi lupta impotriva virusului hepatic. Precautii, contraindicatii: Curele cu alga bruna se fac la recomandarea specialistului (planta contine o cantitate extrem de mare de iod). Administrarea simultana a tratamentului pe baza de iod si a medicamentelor antitiroidiene poate duce la scaderea excesiva a gradului functionarii tiroidiene. Alga bruna este contraindicata in sarcina, alaptare, hipertiroidism, hipotiroidism, persoanele alergice la iod, persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala (creste riscul de aparitie a hemoragiilor). Alga bruna poate interactiona cu medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sângelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img