joi, 28 martie, 2024

Planta care stimulează producția de celule roșii și întărește imunitatea

Distribuie:

Publicat:

Măcrișul are beneficii pentru sănătate. Beneficiile pentru sănătate ale măcrișului includ capacitatea sa de a îmbunătăți vederea, de a încetini procesul de îmbătrânire, de a reduce infecțiile pielii, de a întări sistemul imunitar și de a îmbunătăți digestia. De asemenea, acesta contribuie la fortifierea oaselor, creșterea circulația, crește nivelul de energie, scăderea tensiunii arteriale, creșterea poftei de mâncare și întărirea sănătații inimii.

Ce este măcrișul?

Măcrișul este o plantă perenă fascinantă, utilizată în întreaga lume și cultivată pentru o mare varietate de utilizări. Deși este cultivat în primul rând pentru a fi utilizat în alimentație, datorită gustului său astringent, acidulat, are, de asemenea, o gamă largă de beneficii pentru sănătate, potrivit Organic Facts.

Există multe varietăți de măcriș care cresc în diferite regiuni ale lumii și, deși multe dintre ele au caracteristici ușor diferite și beneficii asociate sănătății, acestea sunt în general aceleași. Măcrișul comun, care este cel mai frecvent soi cultivat și utilizat, este, de asemenea, denumit măcrișul comun sau măcrișul-calului, ștevia-cu-frunză-lată, sau ștevia amară denumiri populară generice pentru mai multe specii. Măcrișul este înrudit cu rubarba și cu ștevia sălbatică cu care poate fi ușor confundat.

Măcrișul a fost folosit de-a lungul istoriei ca iarbă de leac, dar și ca ingredient culinar, însă astăzi datorită conținutului relativ mare de acid oxalic, nu mai face parte dintre plantele uzitate în mod curent.

Plantă cu tulpină moale și suculentă, care răsare an de an din aceeași rădăcină foarte rezistentă. Are frunze alungite, cu gust acrișor, ce pot crește până la 60 cm la maturitate. Frunzele de la bază au formă de vârf de săgeată, iar cele superioare cresc la capătul tulpinei și prind frecvent o tentă roșiatică.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img