vineri, 19 aprilie, 2024

Planta ce reduce episoadele de voma in cazul gastroenteritei. Ar putea ajuta la “salvarea multor vieti”

Distribuie:

Publicat:

Ghimbirul ar putea ajuta la salvarea multor vieti, sustin cercetatorii care au descoperit ca poate fi utilizat ca un tratament puternic impotriva parazitilor ce provoaca voma excesiva. Aceasta este principala cauza a deshidratarii si a mortii in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Descoperirea realizata in urma testelor clinice sugereaza ca efectele antiemetice ale radacinii ar putea ajuta copiii cu gastroenterite prin diminuarea episoadelor frecvente de voma severa. Conform Independent, specialistii au descoperit ca numarul episoadelor de voma in cazul grupului de copii ce a consumat ghimbir a scazut la 28%. 

Dr. Roberto Berni Canani, din cadrul Universitatii din Napoli, Italia, sustine ca descoperirea "ar putea salva vieti" pe intreg globul. Gastroenterita este o inflamatie a smotacului si intestinelor provocata de bacterii infectioase, precum salmonella sau rotavirus, ce se gasesc in alimente sau apa. 

Episoadele de voma si diaree fac imposibila absorbtia hranei, apei si medicamentelor pentru tratarea infectiei. Afectiunea ar putea avea urmari grave in cazul pacientilor vulnerabili precum copiii sau varstnicii.  La nivel global, gastroenterita ucide 1,34 de milioane de copii, anual.  "Gastroeneterita acuta este inca una dintre principalele cauze ale mortii copiilor aflati in tarile in curs de dezvoltare," a declarat dr. Berni Canani. 

In timp ce deshidratarea poate fi tratata prin intermediul bauturilor de rehidratare, vomitatul limiteaza utilizarea acestei strategii. "Ghimbirul ar putea fi de mare ajutor in acest caz," a declarat dr. Canani. In Europa, rata mortalitatii este scazuta, insa anual 87.000 de persoane ajung la spital din cauza gastroenteritei. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile anti-inflamatorii, iar acest lucru ar putea ajuta la producerea efectului antiemetic. 

sursa: descopera.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img