marți, 23 aprilie, 2024

Planta pe care NU trebuie sa o consumi daca suferi de afectiuni renale

Distribuie:

Publicat:

Leusteanul este folosit de gospodine, in special in prepararea ciorbelor, dar poate fi adaugat si in alte mancaruri sau chiar in salate. Aceasta planta aromata, care nu lipseste din nicio casa, si pe care o indragim atat de mult are numeroase beneficii pentru sanatate. Insa, pentru anumite persoane, leusteanul este extrem de periculos.

Leusteanul, benefic pentru sanatate

Leusteanul are numeroase beneficii pentru santate. Acesta are proprietati anti-oxidante, anti-inflamatoare, anti-aterogenetica si chiar anti-cancerigene si este bogat in quercetina. Planta contine uleiuri aromatice, dar si cantitati mari din vitaminele A si C. Mai mult de atat, in frunzele leusteanului se gaseste cumarina, care are efecte pozitive in caz de hipertensiune, osteoporoza, si astm, scrie realitatea.net.

Leusteanul, pericol pentru persoanele care sufera de aceasta boala

Insa, in ciuda tuturor efectelor benefice pe care le are pentru organism, leusteanul este extrem de periculos pentru persoanele care sufera de afectiuni renale. Consumat in exces acesta poate duce la agravarea bolilor renale.

Mai mult, chiar si in cazul persoanelor sanatoase, daca leusteanul este consumat in cantitati mari, poate duce la aparitia infectiilor urinare. De aceea, este recomandat ca pe timpul sarcinii si alaptarii sa fie consumat cu moderatie si rar.

sursa: exquils.ro

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img