sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Planta pe care trebuie sa o consumi in fiecare primavara

Distribuie:

Publicat:

Pe vremea bunicilor nu lipsea din supe, salate sau tocanite, insa astazi, chiar si cei de la sate au uitat aceasta planta. Stevia, caci despre ea este vorba, are numeroase beneficii pentru sanatate si acum, la inceput de primavara, nu ar trebui sa o ocoliti.

Stevia apartine familiei Rumex si creste in toate zonele cu climat temperat din lume. Chiar daca in Statele Unite anumitor specii de plante inrudite li se atribuie proprietati halucinogene, frunzele de stevia au fost cultivate de lungul timpului pentru a fi utilizate in bucatarie, avand o aroma interesanta, asemanatoare cu cea a lamaii.

Potrivit motherearthliving.com, gustul acrisor este dat de acidul oxalic. Persoanele cu artrita sau pietre la rinichi ar trebui sa consume stevie in cantitati mici, intrucat acidul oxalic poate agrava aceste afectiuni. Planta are un gust deosebit la inceputul primaverii, dar o data cu trecerea timpului devine amara.

Astfel, se recomanda ca in salate sa folositi frunze tinere si fragede, iar in supe sau tocanite, frunzele mai mari si mai inchise la culoare. Stevia reprezinta o garnitura extraordinara pentru carnea de pui, branza de capra si oua.

Bogata in vitamina C, planta de stevia a fost apreciata de-a lungul secolelor pentru prevenirea a diferite boli grave, atunci cand fructele si legumele proaspete nu erau disponibile. In secolul al XIX-lea, medicul britanic Culpeper recomanda aceste frunze pentru „a combate inflamatiile si febra”, dar si pentru „a potoli setea si a stimula pofta de mancare”.

sursa: jurnalul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img