marți, 19 martie, 2024

Planta utilizată din vechime pentru îmbunătățirea circulației sângelui și tratarea hemoroizilor: Când devine contraindicată

Distribuie:

Publicat:

Ghimpele pădureț este un arbust utilizat din vechime în medicina alternativă, deoarece pare să aibă unele beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea circulației sângelui și tratamentul hemoroizilor.

Ghimpele pădureț este denumirea comună pentru rădăcina plantei Ruscus aculeatus. Concluziile autorităților sanitare privind utilizarea suplimentelor cu ghimpe pădureț pentru probleme minore de circulație a sângelui și pentru simptomele cauzate de hemoroizi se bazează pe utilizarea tradițională a acestui remediu.

Cu alte cuvinte, deși nu există dovezi suficiente rezultate din studiile clinice, eficacitatea acestor suplimente pe bază de ghimpe pădureț este plauzibilă și există dovezi că acestea au fost utilizate în siguranță în acest mod timp de cel puțin 30 de ani.

Datorită flavonoizilor și a altor compuși activi, ghimpele pădureț pare să aibă o serie de beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației, îmbunătățirea circulației sangvine și scăderea riscului de hemeoroizi. Acest remediu natural poate fi găsit, de asemenea, în combinație cu alte plante medicinale în unele suplimente alimentare.

Remediile cu ghimpe pădureț ar trebui luate numai de adulți (dar nu de femei însărcinate). Dacă simptomele pentru care pacientul ia acest remediu durează mai mult de două săptămâni sau se agravează pe durata administrării suplimentului, e necesar ca persoana să se prezinte la medicul de familie pentru consult, diagnostic și primirea unui tratament adecvat, recomandă doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img