joi, 28 martie, 2024

Plante care uşurează respiraţia bolnavilor de astm

Distribuie:

Publicat:

Fără a înlocui tratamentele alopate, remediile naturale pot fi de ajutor persoanelor care suferă de astm bronşic. Pătlagina, isopul, unguraşul şi ghimbirul sunt câteva dintre leacurile care au efecte benefice în cazul persoanelor diagnosticate cu astm.

Eucaliptul

Remediu cu acţiune descongestionantă, uleiul de eucalipt este eficient şi pentru fluidificarea secreţiilor, graţie compusului eucaliptol. Pentru uşurarea respiraţiei, se pun câteva picături pe o batistă, care se ţine aproape de cap, în timpul somnului. De asemenea, se pot pune 2-3 picături din acest ulei într-un vas cu apă fierbinte şi se fac inhalaţii.  

 

Ghimbirul

Cunoscut pentru beneficiile pe care le are în caz de probleme respiratorii, ghimbirul are acţiune antiseptică, antibacteriană şi antiinflamatoare. Ghimbirul este un expectorant natural, grăbeşte eliminarea mucusului şi eliberează căile respiratorii. Se ţine o cură de 15 zile, timp în care se consumă o cană cu suc de morcovi şi de ghimbir, în cantităţi egale (rădăcinile se rad, după care se stoarce sucul).

 

Pătlagina

Graţie acţiunii expectorante, emoliente şi antiseptice, pătlagina este o plantă pe care astmaticii pot conta. Este recomandat ceaiul – 1 linguriţă de plantă la o cană cu apă fiartă. Se lasă 10 minute la infuzat; se consumă 2 căni pe zi.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img