vineri, 19 aprilie, 2024

Plante cu efect calmant si antidepresiv pentru femeile aflate la menopauza

Distribuie:

Publicat:

In prezenta starilor de agitatie, nervozitate si depresive se pot utiliza extracte de Rhodiola rosea (cu rol adaptogen, ajutand la adaptarea noilor conditii de stres generate de simptomele menopauzei), lavanda (efect antistres marcant), sunatoare (actiune antidepresiva), talpa-gastei si paducel (in prezenta palpitatiilor si tulburarilor de ritm cardiac).

Puteti folosi cu incredere tinctura din talpa-gastei, administrata cate 30 de picaturi, de doua ori pe zi si o data seara la culcare, preferabil in infuzie de flori de tei. Paducelul este indicat si in bufeuri, insomnie, iritabilitate, zgomote in urechi. Se foloseste infuzia preparata din o lingurita de planta la un litru de apa; se beau una-doua cani pe zi, pe parcursul unei zile si ultima, seara la culcare, 20 de zile pe luna. Se mai recomanda tinctura de paducel, cate 10-15 picaturi, de trei ori pe zi.Salvia potoleste transpiratia excesiva si agitatia).

Deosebit de benefica este si gemoterapia cu extracte din zmeur, merisor, sequoia, rozmarin, mur, in cure de 3-6 luni. Sa nu uitam de masajul terapeutic, reflexoterapie si aromoterapie cu ulei esential de lavanda, de portocal si bergamota, care relaxeaza, calmeaza, echilibreaza din punct de vedere energetic si psiho-emotional.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img