vineri, 26 aprilie, 2024

Plantele care combat depresia: Stimulează serotonina, hormonul fericirii și reduc simptomele anxietății

Distribuie:

Publicat:

Tulburările depresive sunt tratate cu medicamente și psihoterapie. În plus, modificările stilului de viață, inclusiv modificarea dietei și administrarea anumitor suplimente, pot ajuta, de asemenea, persoanele în recuperare și prevenirea recidivelor.

Mai jos sunt cele cinci clasificări ale tulburărilor depresive, care au în comun manifestări precum tristețea, starea de spirit iritabilă, sentimentul de vid și modificările cognitive care afectează funcționarea:

tulburare depresivă majoră

tulburare perturbatoare de dereglare a dispoziției

tulburare depresivă persistentă

tulburare disforică premenstruală

tulburare depresivă datorată unei alte afecțiuni medicale

De exemplu, unele cercetări arată că anumite vitamine, minerale, plante și alți compuși pot oferi beneficii suplimentare în îmbunătățirea simptomelor depresive.

Acestea fiind spuse, plantele și suplimentele alimentare nu sunt monitorizate de Food and Drug Administration (FDA) în același mod ca medicamentele. Deci, nu poți fi întotdeauna sigur de ceea ce primești.

În plus, sunt necesare mai multe studii pentru a determina care suplimente naturale sunt mai susceptibile de a ajuta în depresie și ce efecte secundare pot provoca.

Înainte de a introduce orice suplimente în dieta ta, merită să faci cercetări și să discuți cu medicul tău. Hai să vedem 11 suplimente și plante care pot aduce beneficii persoanelor cu depresie.

1. Rhodiola (Rhodiola rosea)

Rhodiola este o plantă legată de o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate atunci când este administrată sub formă de supliment. Acestea includ simptome depresive reduse și un răspuns îmbunătățit la stres, care îți poate ajuta corpul să se adapteze la situații stresante.

Planta poate exercita efecte antidepresive prin capacitatea sa de a spori comunicarea celulelor nervoase și de a reduce supraactivitatea axei hipotalamo-hipofizo-adrenocorticale (HPA), potrivit doc.ro.

Unele studii arată că suplimentele cu rhodiola pot aduce beneficii celor cu depresie prin afectarea receptorilor neurotransmițătorului și a rețelelor moleculare care pot avea un efect benefic asupra dispoziției.

Un studiu a constatat că un supliment compus din rhodiola și șofran a redus semnificativ simptomele depresiei și anxietății la adulții cu depresie ușoară până la moderată după 6 săptămâni.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img