vineri, 26 aprilie, 2024

Plantele care scad tensiunea arterială: Mențin valorile într-un interval sănătos

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea este o boală des întâlnită și este bine să știi că, pe lângă medicamentele clasice, există și unele plante medicinale folosite în anumite forme pentru a regla și a ține sub control valorile tensionale.

Numărul de persoane cu hipertensiune arterială cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani s-a dublat între 1990 și 2019, de la 331 milioane de femei și 317 milioane de bărbați în 1990 la 626 milioane de femei și 652 milioane de bărbați în 2019. Din păcate, pentru că hipertensiunea nu doare și poate să nu dea alte semne clare, multe persoane nu știu că sunt hipertensive și, deci, nu se tratează.

Ce este hipertensiunea?

Tensiunea arterială este măsurarea presiunii sau a forței sângelui care împinge pereții vaselor de sânge. Când vorbim despre hipertensiune arterială, acest lucru înseamnă că presiunea asupra pereților vaselor de sânge este constant prea mare. Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, medicul îți va recomanda în primă fază să ai o alimentație mai sănătoasă, cu mai puține grăsimi și sare, să faci mișcare și să renunți la fumat și, în funcție de valorile tensionale, să iei anumite medicamente.

Plante cu efecte în hipertensiune

Continaurea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img