News Flash:

Planul de relansare post-pandemie elaborat de Franţa a fost aprobat de către Comisia Europeană

24 Iunie 2021
184 Vizualizari | 0 Comentarii
media 156308791888525100

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, planul de relansare economică post-pandemie elaborat de Franţa, anunţă Palatul Élysée, după întâlnirea preşedintelui Emmanuel Macron cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, informează cotidianul Le Point.

Franţa a solicitat doar partea subvenţionată a Planului Uniunii Europene pentru relansare, denumit Viitoarea Generaţie UE.

Franţa va primi din partea Uniunii Europene 39,4 miliarde de euro, dar Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă elaborat de Guvernul de la Paris are un cuantum total de 100 de miliarde de euro, potrivit Mediafax.ro.

Planul prevede investiţii structurale pentru avansarea tranziţiei ecologice şi digitale, precum şi pentru dezvoltarea sectorului de resurse umane şi formare profesională.

"Adoptarea Planului naţional de relansare de către Comisia Europeană reprezintă o etapă importantă pentru Franţa şi pentru Europa. Astăzi, solidaritatea europeană dă rezultate. Am lucrat împreună pentru a construi o relansare comună care să răspundă provocărilor secolului nostru, pentru tranziţia ecologică şi digitală. Se deschide o nouă pagină. Trecem de la o Europă a susţinerii economice de urgenţă la o Europă a relansării şi a pregătirii pentru viitor. Eforturile noastre trebuie să fie coordonate, deoarece economiile noastre sunt conectate. Acest lucru va permite Europei să rămână în cursă în concurenţa generată de China şi de Statele Unite", a declarat ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031498 (s)