vineri, 26 aprilie, 2024

Plata cu cardul, o noua obligatie pentru comerciantii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Comerciantii vasluieni sunt pusi la cheltuiala desi situatia lor nu este tocmai roz.

 Incepand cu 2017, cei care fac comert cu amanuntul si prestatorii de servicii de utilitate publica cu afaceri anuale de peste 10.000 de euro, precum si institutiile publice vor fi obligati sa accepte plata cu cardul, potrivit legii cunoscute cu numele de “Cash-Back”.

Cei peste 900 de comercianti din judet nu sunt bucurosi deoarece au destule amenzi pentru nerespectare intre 5.000 si 7.000 de lei, iar pentru acest serviciu vor plati lunar bancilor iintre 30 si 50 de lei.
Din privinta bancilor, costurile pentru extinderea acestui sistem de plati la nivel national este estimat la peste 30 de milioane de euro.

Termenul de implementare a legii pentru comercianti este de doar 90 de zile, un termen calificat ca nerealist de George Anghel, directorul executiv al Asociatiei de Plati Electronice din Romania.
Vasluiul are in prezent doar 290 de unitati care ofera acest serviciu de plata cu cardul, ceea ce reprezinta 22,93% din total, cel mai mic procent din tara.

Nivelul de aplicare al acestui serviciu coincide cu dezvoltarea economica a judetelor.

Potrivit noii legi,la nivelul tarii aproximativ 70.000 de comercianti si institutii publice vor trebui sa accepte platile cu cardul in 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img