marți, 19 martie, 2024

Plata pentru permisul de conducere, autorizatia de circulatie provizorie si certificatul de inmatriculare se poate face online

Distribuie:

Publicat:

Plata pentru permisul de conducere, autorizația de circulație provizorie și certificatul de înmatriculare se poate face online pe Ghișeul.ro începând de joi, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice. Potrivit reprezentanților Autorității pentru Digitalizarea României, sute de tipuri de plăți pot fi achitate online prin Ghișeul.ro, odată cu adăugarea plăților pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie, relatează Mediafax.

Toate aceste plăți pot fi făcute prin ghișeul virtual, rapid, sigur, fără cozi sau comisioane, începând de joi.

Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Accesibilitatea este un factor esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acționăm împreună. Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

În total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate peste 300 de tipuri de plăți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img