News Flash:

Plati SUSPECTE de milioane de euro la APIA: 100.000 de dosare vor fi REVERIFICATE;este vizat si un lider PSD

8 Aprilie 2019
697 Vizualizari | 0 Comentarii
fonduri agricultura

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trece printr-un proces dificil la nivelul județului Iași, acolo unde planează suspiciuni asupra unor dosare de plată, astfel că vor fi reverificate 100.000 de cereri pentru subvenții, arată jurnaliștii publicației locale dezvaluirea.ro.

În 2017, Curtea de Conturi a efectuat un control la APIA Iași, unde a verificat un procent de 0,1% din dosarele fermierilor și, pentru că în foarte multe cazuri s-au găsit nereguli, s-a dispus ca angajații APIA Iași să verifice din nou un număr de 100.000 de dosare și acolo unde vor fi găsite nereguli, să se procedeze conform prevederilor legale.

Sergiu Jitareanu, directorul APIA Iasi, și oamenii săi s-au îngrozit când au văzut raportul Curții de Conturi pe care l-au contestat în instanță, pierzând recent procesul în faza de tribunal, în data de 5 aprilie. ”Respinge ca nefondată acțiunea formulată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Iași , prin reprezentant legal în contradictoriu cu Camera de Conturi a județului Iași, și Curtea de Conturi a României”, se arată în hotărârea nr. 533/2019 pronunțată de Tribunalul Iași la data 5 aprilie anul acesta.

Raportul de la Curtea de Conturi nu vizează numai neregulile la plățile făcute fermierilor, ci îi impută directorului Jităreanu și suma de 143.533 lei reprezentând plăți ilegale efectuate către SC Construcții Feroviare Moldova SA, societate aparținând grupului de firme al liderului PSD Iași, Maricel Pop, mai relatează dezvaluirea.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0772 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029490 (s)