vineri, 29 martie, 2024

Plimbarea i-a adus o lucrare penală

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oancea au  depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deși era în stare de ebrietate.  

În data de 19 mai, în jurul orei 16.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Cavadineşti, județul Galați, un autoturism, înmatriculat în România, condus de gălățeanul C.L., în vârstă de 48 de ani.

La control, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, de polițiști din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Bereşti, rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că după ce a consumat, la domiciliu, mai multe pahare cu vin, a considerat ar fi potrivită o plimbare cu autoturismul, fiind oprit pentru control de către colegii noştri.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img