marți, 19 martie, 2024

PNL atacă PSD pe tema măsurilor fiscale: ‘Dau bine la un anumit tip de alegător, dar riscă să îţi arunce în aer stabilitatea fiscală!’

Distribuie:

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a răspuns, joi, într-o intervenţie la postul B1 TV, Partidului Social Democrat care le ceruse liberalilor să precizeze în mod oficial dacă sunt de acord sau nu cu taxa de solidaritate, relatează NEWS.RO. ”Nu susţinem majorări de taxe şi impozite care în mod evident ar aduce o povară în plus pe umerii mediului economic care şi-asa se confruntă cu multiple probleme”, a spus reprezentantul liberalilor, el arătând că o astfel de taxă ar sufoca această economie reală şi ar alunga parte din investitori, ca să nu mai spună de posibilele scumpiri în lanţ.

”Deja ne-am obişnuit cu aceste comunicate ale Biroului de presă a PSD care pare ca nu sunt parte integrantă din acest partid”, a spus Ionuţ Stroe.

El a arătat că discuţiile din cadrul coaliţiei niciodată nu au atins acest subiect, în schimb există o comunicare publică organizată sau nu pe această temă.

”Noi vă putem exprima ca de fiecare dată poziţia nostră ferma şi pragmatică. Nu susţinem majorări de taxe şi impozite care în mod evident ar aduce o povară în plus pe umerii mediului economic care şi-asa, ştiţi foarte bine, se confruntă cu multiple probleme şi o majorare a acestui regim de taxare in condiţiiile în care doar ce ţi-a intrat în vigoare noul Cod fiscal de la 1 ianuarie. Practic ar sufoca această economie reală şi ar alunga parte din investitori, lucru cu care evident nu putem fi de acord, ca să nu mai spun de posibilele scumpiri în lanţ pe care le poate declanşa introducerea acestui impozit de 1% suplimentar din cifra de afaceri pentru companiile mari”, a arătat purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe a menţionat că, în cadrul Coaliţiei, de altfel, s-a stabilit că altfel de măsuri sau propuneri de astfel de măsuri să se discute înainte cu cel puţin 6 luni de a fi adoptate şi trebuie agreate şi cu mediul de afaceri, dacă îşi doreşte PSD să introducă astfel de măsuri, nu lansate aşa intervestiv în spaţiul public, în communicate de presă”.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img