vineri, 19 aprilie, 2024

PNL HUSI : Bugetul local pe anul 2018 al municipiului trecut prin sedinta in ”doi timpi si trei miscari”

Distribuie:

Publicat:

In data de 15 februarie, la sediul primariei husene a avut loc sedinta extraordinara a consiliului local Husi. Pe ordinea de zi au fost expuse spre dezbatere un numar de 13 proiecte de hotarare. Printre ele a fost supus aprobarii si “dezbaterii” si proiectul bugetului local pe anul 2018 –  CEL MAI IMPORTANT PROIECT, care cuprinde prognoza veniturilor si a cheltuielilor pentru anul curent. Grupul consilierilor liberali din cadrul CL Husi atrage atentia asupra superfialitatii in care a fost tratat acet subiect de catre edilul Ioan Ciupilan, totodata argumentand faptul ca proiectul de lege ar fi trebuit dezbatut si aprofundat intr-o sedinta ordinara unde s-ar fi intrunit in mod normal si o comisie de buget-finante pentru a analiza cele 40 pagini si alte 300 de anexe ale BUGETULUI LOCAL PE ANUL 2018. Deoarece la un asemenea proiect de hotarare, fiecare informatie, fiecare pozitie din BVC este importanta si trebuie corelata si verificata corespondenta cu anexele.

Primarul Ioan Ciupilan, prins cu minciuna DIN NOU

Grupul liberarilor huseni i-au atras atentia primarul Ioan Ciupilan pentru rapiditatea cu care executa proiectele de hotarare si netransparenta de care da dovada de la o sedinta la alta, fie din neglijenta, pasivitate ori cu rea credinta. Moment in care edilul orasului Husi, ing. Ioan Ciupilan, a raspuns simplu si caracteristic cu o minciuna, afirmand ca "proiectul de buget a fost publicat pe site-ul primariei de acum doua saptamani si cine a vrut sa-l analizeze a avut suficient timp sa o faca"; (intr-adevar, dupa multe cautari, am reusit sa dau si de acest proiect de buget). PNL Husi ii aminteste domnului primar husean ca saptamana are 7 zile, doua saptimani au 14 zile, o zi are 24 de ore, o ora are 60 minute. Facem aceasta precizare pentru a va ajuta sa intelegem minciunica oferita de Ioan Ciupilan  referitoare la faptul ca proiectul se afla pe site-ul primariei Husi din urma cu doua saptamani :

"Si acum, demonstratia: 15 februarie, data sedintei-14 zile( doua saptamani)= 1 februarie, data la care ar fi fost publicat BVC-ul, pe site-ul primariei ( dupa afirmatia facuta in sedinta publica de primar). Numai ca documentele anexate bugetului il contrazic. Astfel, prin adresa inregistrata la primaria Husi  cu nr. 3009 din 5 februarie 2018, ANAF Vaslui comunica repartizarea trimestriala a sumelor defalcate din TVA; prin adresa  nr. 3333 din 07.02.2018,  CJ Vaslui comunica repartizarea pe UAT-uri a sumelor defalcate din unele venituri ale statului (data avizarii si certificarii acestei repartizari fiind 05.02.2018);  referat birou tehnic, nr. 3271 din 06.02.2018, prin care se solicita prinderea unei sume in buget. Cum o fi fost conceput bugetul inainte de 1 februarie si publicat pe site-ul primariei fara a fi avut prinse aceste surse de finantate este un mare mister ce tine de paranormal. Poate acesta este si motivul pentru care a fost supus aprobarii atat de urgent; poate aici sta misterul reactiilor dispretuitoare si arogante la propunerile noastre de bugetare a unor venituri certe si care nu erau bugetate."

Totodata, liberalii huseni atrag atentia asupra faptului ca  VENITURILE DIN CHIRII SPATII PRIMARIA HUSI, propuse a fi aprobate in acest buget, se cifreaza la ”astronomica” suma de 1.150 (unamieunasutacincizeci) lei/luna, respectiv 13.800 lei pe an. Desi noi am solicitat informatii privind o asemenea bugetare ridicola de venituri, doamna Safta Trofin – director economic, a raspuns in stilu-i carecteristic , ca nu poate raspunde la asemenea intrebari, dar, daca i le-ar fi cerut inainte de sedinta, mi le-ar fi pus la dispozitie.  Insa noi nu credem acest lucru! De aceea vom solicita oficial punerea la dispzitie sub semnatura autoritalilor, a tuturor informatiilor privind contractele de inchiriere a spatiilor, apartinand domeniului public si privat al primariei, pentru ca, o asemenea aberatie, ca o primarie sa incaseze intr-un an  chirie cat incaseaza o persoana pentru inchirierea unui apartament, este chiar de domeniul absurdului. Dar, cei ascultatori, voteaza cuminti orice le pune primarul sub nas, iar acei neascultatori primesc ”respectul” cuvenit sau sunt lasati sa innoate prin noroaie pana la brau (precum cetatenii de pe Dric3), fiindca l-au votat pe Iohannis (spus pe sleau, in sedinta).

Liberalii huseni isi cer scuze anticipat pentru pasivitatea de care dau dovada unele persoane din conducerea municipiului Husi.

Va atasam comunicatului de presa o adresa a Primariei Husi din data de 06.02.2018. Aceasta demonstreza faptul ca proiectul de hotarare privind – "Bugetul local pe anul 2018" nu a fost afisat in urma cu doua saptamani pe site-ul administratiei husene asa cum a afirmat primarul Ioan Ciupilan in sedinta din data de 15.02.2018.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img