joi, 28 martie, 2024

PNL solicită sesizarea Comisiei de la Veneţia pe Legile Justiţiei; cererea – discutată în prima şedinţă a Birourilor permanente

Distribuie:

Publicat:

PNL a cerut, miercuri, conducerii Camerei Deputaţilor obţinerea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia pe modificările la Legile Justiţiei, care urmează să fie din nou dezbătute după deciziile Curţii Constituţionale.

Conducerea Camerei a decis ca solicitarea liberalilor să fie discutată în prima şedinţă a Birourilor permanente reunite.

"PNL a cerut conducerii Camerei Deputaţilor două lucruri: obţinerea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia pe modificările la Legile Justiţiei pe care intenţionează din nou să le facă această coaliţie întru corupţie ca urmare a întoarcerii Legilor Justiţiei de la Curtea Constituţională. PNL a solicitat expres încetarea dezbaterilor în comisia specială pe Legile Justiţiei până obţine un punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia. Acestea sunt puncte de vedere exprimate inclusiv de prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans în întâlnirile pe care le-a avut în România şi prin declaraţiile publice pe care le-a avut. De asemenea, o prevedere inclusă în MCV şi anume obligativitatea ca pe ceea ce înseamnă modificare la Legile Justiţiei să existe o dezbatere reală, argumentată cu puncte de vedere din partea tuturor entităţilor vizate şi întărită de Comisia de la Veneţia cu un punct de vedere", a anunţat liderul grupului deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Potrivit lui Turcan, dacă vrea să spulbere orice suspiciune, coaliţia guvernamentală trebuie să aştepte punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia.

"PNL consideră că, dacă cei din coaliţia PSD-ALDE doresc să spulbere orice suspiciune că Legile Justiţiei vor fi din nou mutilate în Parlament pentru a-şi rezolva ei înşişi problemele de corupţie, trebuie să aştepte acest punct de vedere şi trebuie ca lucrările comisiei speciale să se desfăşoare într-un cadru real de dezbatere argumentată cu puncte de vedere şi din partea celor care nu sunt pe placul celor care conduc astăzi Parlamentul şi Guvernul", a afirmat Turcan.

Secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop a precizat, după şedinţa Biroului permanent, că această solicitare a PNL este de competenţa Birourilor permanente reunite şi se va discuta la prima reuniune. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img