vineri, 19 aprilie, 2024

PNL Vaslui dizolvă Biroul Politic Local și înlocuiește pe Tudor Polak cel care detinea functia de președinte al organizației municipale- FOTO

Distribuie:

Publicat:

 Partidul Național Liberal (PNL) din Vaslui a luat o decizie importantă în cadrul ultimei sale ședințe a Biroului Politic Județean (BPJ). Aceasta consta în dizolvarea Biroului Politic Local (BPL) al PNL Vaslui și înlocuirea din funcție a președintelui organizației municipale Vaslui, deputatul Tudor Polak.

Într-o ședință recentă a Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal (PNL) din Vaslui, s-a luat o decizie importantă privind obligativitatea consilierilor locali de a participa la ședințele de Consiliu Local. Aceasta presupune ca consilierii să intre în ședință cu o direcție clară, obținută prin vot în Birourile Locale, lucru care nu s-a întâmplat în Organizația Municipală Vaslui. Consilierii nu erau consultați și nu li se cerea votul pentru validarea sau nevalidarea proiectelor propuse pe ordinea de zi.

Motivul acestei decizii a fost ineficiența activității politice a organizației locale, care a fost evidențiată prin prezentarea demisiilor din funcție a zece membri ai Biroului Local, precum și prin concluziile unei comisii de evaluare a activității politice din organizația locală. Secretarul general al PNL Vaslui, Daniel Onofrei, a subliniat că partidul nu tolerează acest fel de derapaje și că fiecare este responsabil pentru acțiunile sale. El a anunțat numirea unui președinte interimar, Robert Vlada, care are 30 de zile pentru a forma un birou local interimar și va fi evaluat în funcție de modul în care îndeplinește cerințele impuse de conducerea Organizației Județene. PNL se prezintă ca un partid responsabil și reprezentat de oameni serioși și profesioniști.

" Avem o decizie care specifică obligativitatea consilierilor locali de a intra într-o şedinţă de Consiliu Local cu o direcţie dată foarte clar, obţinută în urma unui vot în birourile locale, lucru care nu s-a întâmplat în Organizaţia Municipală Vaslui. Nu erau consultaţi, nu li se cerea vot, vizavi de modul în care vor fi validate sau nu proiectele propuse pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local. În afară de semnalul pe care l-am primit de la cei zece membri ai Biroului Local care şi-au prezentat demisiile preşedintelui Organizaţiei Judeţene, a fost constituită o comisie de evaluare a activităţii politice din organizaţia Vaslui, care a constatat că această activitate este ineficientă. (…) Am spus de fiecare dată că PNL nu tolerează astfel de derapaje. Ne delimităm ferm de o astfel de atitudine! Fiecare este responsabil pentru acțiunile sale. Oamenii trebuie să știe că PNL este un partid responsabil, un partid reprezentat de oameni serioși, profesioniști. În cadrul şedinţei BPJ am propus un preşedinte interimar, în persoana lui Robert Vlada, care are un termen de 30 de zile să-şi formeze un birou local interimar care, bineînţeles, va fi evaluat vizavi de modul în care îndeplineşte ceea ce conducerea Organizaţiei Judeţene impune organizaţiilor locale.’, a declarat, marţi, secretarul general al PNL Vaslui, Daniel Onofrei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img