News Flash:

PNL VASLUI:PSD a blocat astazi sansa a peste 4 milioane de romani de a-si intabula gratuit terenurile agricole si forestiere.

8 Aprilie 2014
1726 Vizualizari | 0 Comentarii
In cadrul sedintei Camerei Deputatilor de astazi, marti, 8 aprilie, noua majoritate parlamentara controlata de catre PSD si din care fac parte si parlamentarii UNPR, PC si UDMR, a votat impotriva Proiectului de Lege initiat si sustinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere, blocand astfel sansa a peste 4 milioane de romani de a-si intabula gratuit aceste terenuri.

PSD a boicotat permanent acest proiect inca de la dezbaterile din cadrul Comisiei juridice sesizate pe fond, refuzand luni intregi sa inainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect in urma solicitarilor formulate la fiecare sedinta de deputatii liberali din Comisie.

Dupa ce proiectul a fost inclus in cele din urma, saptamana trecuta, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, reprezentantii noii majoritati parlamentare au respins solicitarea PNL ca raportul, aflat in dezbatere pe punctul 21, sa fie trecut pe pozitia a 5-a pentru a permite dezbaterea si adoptarea lui in regim de urgenta.

Prin votul de astazi, parlamentarii PSD, PC, UNPR si UDMR au ingropat definitiv intabularea gratuita a terenurilor agricole si forestiere, dovedind inca o data ca, pentru liderii acestui partid „garantarea proprietatii ramane un moft”.

Initiativa liberala reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole si forestiere din extravilanul localitatilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces.

In acest sens, PNL a identificat sursele de finantare constituite atat din fondurile europene, cat si din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea inscrierii in cartea funciara a acestor terenuri, solutie agreata si de Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos. 

Dupa ce a impins PNL din actul de guvernare, noua majoritatea parlamentara isi da arama pe fata si respinge initiative legislative, chiar daca au fost asumate in numele USL in fata cetatenilor.

camerei deputatilor unpr udmr pnl usl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2443 (s) | 34 queries | Mysql time :0.164976 (s)