vineri, 26 aprilie, 2024

PNL VASLUI: referitor la ultimele evenimente relatate pe diferite cai de comunicare, de unii asa-zisi membri…

Distribuie:

Publicat:

 COMUNICAT DE PRESA

Referitor la ultimele evenimente relatate pe diferite cai de comunicare, de unii asa-zisi membri PNL, privind un eventual conflict in PNL Vaslui va comunicam urmatoarele:

Inca din aprilie 2017, dupa alegerile interne din PNL Vaslui, un grup din cei care au pierdut alegerile, refuzand sa accepte rezultatul votului, a incercat permanent sa destabilizeze Organizatia Judeteana prin numeroarse actiuni, atat in interiorul PNL Vaslui, cat si in exterior.

Rand pe rand, respectivii au formulat numeroase contestatii, in forurile nationale ale PNL, cat si in instata. Pana acum, toate aceste contestatii au fost respinse, atat de Comisia de Arbitraj a PNL, cat si de instantele de judecata. Incercarea lor de destabilizare continua insa.

Pentru o corecta informare a opiniei publice, a membrilor si simpatizantilor PNL, facem in continuare cateva precizari, referitoare la unele situatii concrete.

Referitor la situatia din Organizatia PNL Gherghesti.

In cursul anului 2017, domnul primar Ibanescu Nixon, a solicitat conducerii judetene excluderea din partid a mai multor consilieri locali PNL, pe motiv ca acestia se opun proiectelor initiate de primar. Din analiza facuta in BPJ a PNL Vaslui, a rezultat, insa, ca acestia sustin proiectele si ca exista din parta primarului un comportament necolegial si discretionar. El incearca sa schimbe viceprimarul comunei, membru PNL, pe motiv ca asa doreste el. Precizam ca in mandatul 2012-2016, primarul Ibanescu Nixon a schimbat viceprimarul comunei de 6 ori! Acelasi mod de lucru doreste sa il impuna si in acest mandat. Mai mult, acelasi primar a adus la sediul PNL Vaslui un document prin care viceprimarul comunei demisiona din functie. Semnatura de pe acest document este contestata insa de viceprimar si in prezent se afla pe rolul instantei un dosar in care primarul este acuzat de falsificarea unei semnaturi.

Pana la pronuntarea instantei, PNL Vaslui nu va lua nicio decizie privind excluderea din partid a consilierilor PNL Gherghesti, iar acest lucru l-a determinat pe domnul Ibanescu Nixon sa declanseze acum o campanie de denigrarea a conducerii judetene.

Pe data de 18.09.2018, primarul Nixon Ibanescu si primarul Tamas Ciprian au venit, neinvitati, in sedinta BPJ Vaslui, care se desfasura in sediul PNL Husi, si au avut un comportament nedemn de functia pe care o detin. Au tipat intr-una, au adus acuze, au jignit conducerea judeteana si au cerut sa se ia decizia de excludere a consilierilor locali PNL Gherghesti.

La intrarea in sediu, cei doi au inceput sa inregistreze video sedinta, au facut poze si ulterior au contactat o parte a presei pentru a da o „exclusivitate” pe un subiect de scandal din PNL Vaslui.

Un astfel de comportament, necivilizat si violent, nu a putut fi tolerat de catre membrii BPJ Vaslui, iar cei doi au fost rugati sa se calmeze sau sa paraseasca sala.
Cum cei doi au continuat in acelasi mod conflictual, Presedintele PNL Husi, gazda sedintei, domnul avocat Radu Bobirnat, i-a rugat sa paraseasca sala, in caz contrar se va apela la politie pentru a restabili ordinea.

Membrii BPJ au luat decizia, normala de altfel, de a parasi sala, numai ca cei doi recalcitranti au refuzat sa faca la fel, ei asteptand aparitia politiei. Au fost legitimati si averizati verbal sa dea dovada de un comportament civilizat, in caz contrar riscand sanctionarea cu amenda.
Reveniti in sala, membri BPJ a PNL Vaslui au votat ca cei doi sa nu mai poata participa la sedinta.

Incercarea ulterioara a domnilor Ibanescu Nixon si Tamas Ciprian de a crea un eveniment din acest incident, provocat de ei, dovedeste inca o data dorinta unui grup de membri, sau fosti membri PNL, de a intretine o stare de conflict. Ei vor sa arate ca in Organizatia Judeteana nu exista stabilitate.
Taria cu care acest grup de 4-5 persoane incearca permanent sa destabilizeze PNL Vaslui ne da increderea ca suntem pe un drum bun.
Complicitatea, politicianismul de cumetrie, colaborarea in subteran cu PSD, nu le mai sunt acceptate membrilor PNL Vaslui!

Prin urmare, avand in vedere pozitia adoptata de cei doi, atitudinea pe care o au fata de colegi, modalitatea de a face opinie separata si independenta de interesele PNL Vaslui si ale electoratului sau, nu demonstreaza decat un singur lucru: primarii Nixon si Tamas s-au situat singuri in afara statutului partidului!
Departamentul de Comunicare, PNL Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img