joi, 28 martie, 2024

Polițiști rutieri vasluieni au desfășurat două activități preventive în comuna  Fălciu,  județul Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul Rutier Vaslui au desfășurat activități preventive pentru reducerea numărului accidentelor rutiere. Întrucât principalele cauze generatoare de accidente rutiere pe raza județului Vaslui sunt bicicliștii și conducătorii de vehicule cu tracțiune animală, polițiștii au acționat pentru identificarea acestor două categorii de participanți la traficul rutier în vederea instruirii acestora cu privire la regulile de circulație.

Astfel, în data de 05 mai, polițiștii rutieri vasluieni au desfășurat activități informativ-preventive cu bicicliștii, pietonii și conducătorii de tractoare agricole și de vehicule cu tracțiune animală, cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora, dar și pentru conștientizarea acestora asupra dinamicii și consecințelor accidentelor de circulație.

În cadrul acestei activități au fost identificați și instruiți peste 60 de participanți la traficul rutier cărora le-au fost distribuite veste reflectorizante.

De asemenea, au fost instruiți peste 200 de elevi ai școlilor din localitate. Cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape autospeciala de poliție special destinată și echipată activităților de educație rutieră (laboratorul de educație rutieră). Aici, cei mici s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă. Au fost abordate și aspecte referitoare la măsurile preventive pe care elevii trebuie să le urmeze acasă, la școală și pe stradă. Pe parcursul activității, copiii au răspuns pozitiv la activitățile prin care au fost simulate diverse situații întâlnite în trafic, învâțând cum să se asigure din ambele părți atunci când traversează strada și semnificația culorilor semaforului, conștientizând totodată și importanța respectării regulilor de circulație.

Polițiștii vasluieni fac următoarele recomandări:

Ø Vehiculul cu tracțiune animală trebuie să fie dotat cu dispozitive fluorescent-reflectorizante;

Ø Plăcuțele cu umărul de înregistrare să fie amplasat în locuri vizibile;

Ø Atunci când este ceață densă ori în alte condiții meteorologice care reduc vizibilitatea, precum și pe timpul nopții vehiculul cu tracțiune animală trebuie să fie dotat în plus, în partea laterală stânga, cu cel puțin o lumină de culoare albă sau galbenă, situată mai sus de nivelul roților;

Ø Vehiculul cu tracțiune animală să fie condus pe acostament sau cât mai apropae de marginea din dreapta a părții carosabile;

Ø În circulația pe drumurile publice bicileta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sisitem adecvat, funcțional de direcție și dotată cu sistem de avertizare sonoră;

Ø Pe timp de noapte, bicicleta trebuie să fie dotată în față cu lu mină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv element fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img