vineri, 29 martie, 2024

Polițiștii au refuzat 2000 lei mită

Distribuie:

Publicat:

"Alex și Răzvan sunt colegii noștri din cadrul IPJ Ilfov – Formațiunea Rutieră Popești Leordeni, iar Alex este și vicepreședintele Filialei Ilfov a Sindicatului EUROPOL.

Miercuri, 2 iunie, în timp ce aceștia erau în serviciu, au fost sesizați printr-un apel la 112 cum că o persoană aflată sub influența licorilor bahice a condus un autoturism lovind mai multe mașini parcate regulamentar pe o stradă din orașul Popești Leordeni. Imediat aceștia s-au deplasat la locul indicat unde au constatat că se confirmă sesizarea, ocazie cu care l-au testat pe individul euforic. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care polițiștii au hotărât ca acesta să fie dus la o unitate spitalicească în vederea recoltării probelor pentru determinarea alcoolemiei. În toată această perioadă, individul a devenit foarte insistent, stăruind să le dea cu titlu de mită colegilor suma de 2000 lei.

Alex și Răzvan nici nu au vrut să audă de așa ceva și au sesizat de îndată Direcția Generală Anticorupție în vederea desistării faptei. În seara aceasta, persoana în cauză a fost surprinsă în flagrant delict de către ofițerii DGA cum încerca sa ofere mită colegilor pentru a nu i se mai întocmi dosar penal. În acest moment individul a fost reținut de ofițerii DGA, urmând a se lua o măsură împotriva acestuia.

Îi felicităm pe Alex și Răzvan pentru profesionalismul și integritatea de care au dat dovadă și îi provocăm pe cât mai mulți polițiști să acționeze în consecință atunci când vor întâlni situații similare. " se arata in postarea sindicatului de politie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img