miercuri, 27 martie, 2024

POLIȚIȘTII LOCALI BARLADENI LUAȚI LA INTREBĂRI DE TINERI!

Distribuie:

Publicat:

Clubul INTERACT Bârlad a oferit celor peste 50 voluntari prezenți la ședința săptămânală, elevi ai liceelor din municipiul nostru, posibilitatea unui dialog cu reprezentanți ai Poliției Locale .        

Astfel, directorul instituției, Vasile Chelaru, însoțit de agenții Costel Carp și Cornel Leonte le-au prezentat o serie de aspecte referitoare la prevenirea infracțiunilor și riscurilor victimale, au expus competențele poliției locale și au explicat unele articole ale principalelor acte normative care reglementează normele de conviețuire socială (legea 61/1991), curățenia orașului și protejarea mediului ( H.C.L.M. nr. 22/2002), precum și circulația pe drumurile publice (O.U.G. nr. 195/2002).

Oamenii legii au fost “ bombardați” cu întrebări adresate de adolescenți curioși in legătura cu  modalitățile de comitere ale unor infracțiuni și posibiltățile de a evita capcanele infractorilor, până la clarificarea prevederilor H.C.L.M. nr.22/2002, în special a aspectelor legate de interdicția fumatului în spații publice, folosirea bicicletelor în parcuri, pe trotuare și drumuri publice, păstrarea curățeniei și evitarea consumului de băuturi alcoolice în afara localurilor de alimentație publică.

“Adresez mulțumiri membrilor Clubului ROTARY și, desigur, coordonatorilor Clubului INTERACT, pentru că ne-au oferit posibilitatea de a interacționa cu niște tineri, cu totul speciali. Dincolo de entuziasmul specific vârstei, am remarcat inteligența, seriozitatea și responsabilitatea cu care abordează teme legate de existența noastră socială, dorința de a crea o societate mai bună, mai sănătoasă. Am convingerea că mesajul preventiv l-am transmis unde trebuie și împreună putem consolida sentimente de respect între tineri, de interes pentru acțiunile asociației și participare la toate manifestările și activitățile ce vor fi organizate” a declarat directorul executiv al Poliției Locale, Vasile Chelaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img