vineri, 19 aprilie, 2024

Polițiștii trag un semnal de alarmă. Anunțuri fantomă pentru mașini de cusut Singer

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii atenţionează că tot mai multe persoane de bună credinţă ajung să piardă sume importante de bani. Poliţiştii îi avertizează pe locuitorii din zonă să nu răspundă anunţurilor de mică publicitate, care oferă sume cuprinse între 60 şi 70 de mii de euro pentru o maşină de cusut Singer.

Poliţiştii din Mureş spun că înşelăciunile pleacă de la anunţuri lipite pe stâlpi de electricitate şi scări de bloc, unde se spune că se oferă o sumă foarte mare în schimbul unei maşini de cusut marca Singer. Când văd acest anunţ, mulţi deţinători cred că au făcut afacerea vieţii, însă când sună la numărul de telefon afişat oamenii află că suma fabuloasă o vor primi doar dacă mai cumpără o maşină asemănătoare şi chiar li se indică o persoană cu care pot intra în contact sau li se spune că au nevoie de un certificat de autenticitate al maşinii, în caz contrar pun la dispoziţie contactul unei persoane care, în schimbul unor sume însemnate de bani, emită un astfel de certificat.

Odată tranzaţia făcută, persoanele nu mai răspund la telefon, iar păgubiţii se aleg fie cu două maşini de cusut, fie cu un certificat de autenticitate fără valoare şi cu banii cheltuiţi.

 

Documente necesare pentru a putea vinde maşina de cusut

‘Colecţionarul’ i-a solicitat actele maşinii de cusut, însă bărbatul nu le avea, motiv pentru care a fost pus în legătură cu un alt individ, care, în schimbul a 7.000 de euro, urma să-i elibereze documentele necesare pentru a putea vinde maşina de cusut.

‘După ce a achitat 7.000 de euro unei persoane pe care nu o cunoştea şi pe care a întâlnit-o pe raza municipiului Deva, timişeanului i s-a promis că în 22 martie urma să se încheie tranzacţia cu maşina de cusut, contra sumei de 60.000 de euro’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img