joi, 28 martie, 2024

Poliţia, criticată după o descindere antidrog într-un campus universitar din Atena

Distribuie:

Publicat:

O operaţiune a poliţiei în campusul universitar din Atena, care a făcut un rănit şi s-a soldat cu 32 de arestări, a relansat miercuri controversa asupra înfiinţării unei forţe de poliţie în facultăţile din Grecia, relatează France Presse.

"A fost un coşmar. Poliţiştii (cu cagule din forţele speciale) au pătruns marţi la ora 6.00 dimineaţă (3.00 GMT), dărâmând uşile şi împingându-ne afară din camerele noastre", a declarat un rezident al campusului Politehnicii din Atena pentru cotidianul Efsyn (centru-stânga).

Miercuri, poliţia a anunţat că a procedat la 32 de arestări în cadrul acestei operaţiuni din campusul Zografou, în timpul căreia un bărbat de 30 de ani a fost rănit prin împuşcare de o poliţistă şi transportat la spital.

Operaţiunea a vizat anihilarea a trei bande diferite implicate în jaf şi trafic de droguri care foloseau căminele studenţeşti ca bază şi ascunzătoare, potrivit autorităţilor, informează Agerpres.

Partidele opoziţiei de stânga au criticat această descindere a poliţiei, susţinând că a fost un pretext pentru a justifica prezenţa poliţiei în instituţiile universitare.

Guvernul conservator al lui Kyriakos Mitsotakis "a exploatat" incidentul, a denunţat organizaţia de tineret a partidului comunist (KNE).

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img