joi, 18 aprilie, 2024

Politia britanica: Atacul de la Londra este ‘de natura islamista’

Distribuie:

Publicat:

Atacul cu cuţitul în care au fost rănite trei persoane duminică în sudul Londrei este "de natură islamistă", iar autorul său, ucis de poliţie, avea ataşat de corp un dispozitiv fals, a anunţat poliţia britanică, potrivit AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Într-un comunicat, Poliţia Metropolitană a informat că agenţi din unităţi antiteroriste se aflau la faţa locului "în cadrul unei operaţiuni preventive", sugerând în acest mod că autorul era supravegheat, aşa cum de altfel a relatat presa britanică.

"Un dispozitiv a fost găsit ataşat de trupul suspectului şi ofiţeri specializaţi au fost trimişi. Au fost stabilite perimetre de securitate şi s-a stabilit rapid că era un dispozitiv fals", a declarat Lucy D'Orsi, vicecomisar în Poliţia Metropolitană. "Incidentul a fost declarat rapid drept incident terorist şi credem că este de natură islamistă", a adăugat sursa citată. 

Trei persoane au fost rănite, dar numai două au fost înjunghiate, a mai spus D'Orsi, citată de dpa, adăugând că o a treia persoană a fost rănită uşor de un geam care s-a spart atunci când poliţia a deschis focul pentru a-l anihila pe atacator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img