News Flash:

Politia confirma: Oprescu detinea ilegal insulina in celula. Ce risca primarul suspendat

16 Octombrie 2015
1547 Vizualizari | 0 Comentarii
Politia Capitalei a confirmat oficial, vineri dimineata, informatia potrivit careia in celula lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei arestat preventiv pentru luare de mita, au fost gasite doua flacoane de insulina injectabila, care au fost ridicate pentru ca erau detinute ilegal.

Comunicatul de presa vine in contextul in care unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu s-a plans presei, joi seara, ca celula in care sta clientul sau a fost perchezitionata, iar acestuia i-au fost ridicate toate medicamentele. Ulterior, avocatii primarului suspendat au sesizat conducerea Ministerului de Interne, acuzand conducerea Arestului Central si pe sefa cabinetului medical al unitatii ca nu respecta masurile stabilite de medici pentru clientul lor.

Zilele trecute, avocatii lui Sorin Oprescu s-au plans si la Ministerul Sanatatii de felul in care este tratat clientul lor de catre medicul din Arestul Central, fiind sesizat Colegiul Medicilor.

Intr-un punct de vedere oficial exprimat vineri dimineata intr-un comunicat de presa, Politia Capitalei precizeaza, fara sa nominalizeze totusi, ca la perchezitia efectuata joi seara asupra lui Sorin Oprescu au fost gasite doua flacoane de insulina injectabila detinute ilegal de acesta, care au fost ridicate.

"Facem precizarea ca alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate si ca administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana in cauza se face exclusiv la recomandarea si sub supravegherea unui medic sau asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deserveste Centrul de Retinere si Arestare Preventiva. In legatura cu cele constatate, vor fi efectuate verificari pentru lamurirea tuturor aspectelor", se mai arata in comunicatul citat.

Surse citate de B1TV au declarat ca perchezitia a fost facuta la solicitarea directorului Arestului Central, cel mai probabil dupa ce, in urma investigatiilor medicale efectuate in ultimele zile, s-a constatat ca Sorin Oprescu si-a injectat o cantitate mai mare decat cea necesara de insulina.

Conform legii si regulamentelor de ordine interioara din arest sau penitenciare, tratamentul medical pentru orice persoana privata de libertate este administrat de un medic specialist, chiar si in cazul in care persoana retinuta este de profesie medic.

Urmeaza sa se faca verificari si sa se constate cum au ajuns cele doua flacoane de insulina ilegale in celula lui Sorin Oprescu.

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, avocatul Cristian Ene a declarat ca daca se constata ca erau detinute ilegal, se poate intocmi dosar penal, pentru ca introducerea unor medicamente sau substante care nu sunt permise de lege in celula poate constitui infractiune.

"Daca se constata ca este vorba de o fapta ce poate fi incadrata ca infractiune, se poate deschide urmarirea penala, daca nu, poate fi considerata abatere si sanctionata administrativ, astfel incat sa piarda dreptul la o vizita (...) ", a comentat avocatul.

politia capitalei colegiul medicilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 36 queries | Mysql time :0.047435 (s)