sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Politia din Hong Kong anunta inculparea a 47 de suspecti pentru incalcarea legii securitatii nationale

Distribuie:

Publicat:

 

Poliţia din Hong Kong a anunţat duminică începerea urmării penale pentru acţiuni subversive împotriva a 47 de membri ai mişcării pentru democraţie, transmite AFP potrivit Agerpres. Este cel mai mare număr de cazuri în aceeaşi zi pe baza legii privind securitatea naţională, consemnează agenţia.

 

În urmă cu o lună, o razie a poliţiei a dus la 55 de arestări, inclusiv ale unor activişti marcanţi. Dintre aceştia, majoritatea au fost inculpaţi pentru "conspiraţie în vederea comiterii unor acte de subversiune". Pe listă se află foşti deputaţi, cadre universitare, avocaţi, lucrători sociali şi mai mulţi militanţi tineri.
Anul trecut, guvernul de la Beijing a impus în Hong Kong legea securităţii, ca reacţie la dezordinile provocate de cele câteva luni de proteste din 2019. A fost cea mai mare criză politică după revenirea sub guvernare chineză a fostei colonii britanice, în 1997.

China şi-a înăsprit în 2020 controlul asupra Hong Kongului, care beneficiază oficial de o largă autonomie. Legea securităţii adoptată în iunie fără dezbateri în Consiliul Legislativ din Hong Kong prevede patru tipuri de infracţiuni: subversiune, secesiune, terorism şi complicitate cu forţe străine. Pedepsele pot merge până la închisoare pe viaţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img